Kinderen en seks

Als er iets is waar volwassenen bang voor zijn dan is het wel de seksualiteit van kinderen. Goed, ze zijn voor meer dingen bang natuurlijk, maar de seksuele gevoelens van jonge kinderen is echt way up there on the list. Het idee dat lieve kleine meisjes van 6 jaar oud geil worden is voor veel volwassenen zo beangstigend dat ze het feit liever ontkennen. Kinderen hebben seks, dames en heren. Ze hebben seks. Nee, ze steken niet hun erecte penis in de natte en ontwikkelde vagina van hun partner, maar neuken is zoals jullie allemaal hopelijk weten niet de definitie van seks. Als dat wel zo was zou ik nog nooit seks hebben gehad met vrouwen. Wat op zich niet erg zou zijn trouwens, dat zou betekenen dat mijn aantal sekspartners ongeveer gehalveerd wordt! En in onze toch wat seks-negativistische samenleving zou dat mooi meegenomen zijn, want anders ben je een slet.

But I digress. Ik had het over kinderen, en kinderen hebben seks. Ze zijn nieuwsgierig naar hun eigen lijf en dat van anderen, en dat is niet op dezelfde manier waarop ze ook nieuwsgierig zijn naar hoe een mier smaakt. Kinderen masturberen en hebben orgasmes, kinderen raken opgewonden. Niet op precies dezelfde manier waarop volwassenen dat worden, maar het zijn duidelijk seksuele gevoelens. En daar praten we niet over. De seksualiteit van kinderen wordt botweg ontkent, is onbespreekbaar.

Kinderen krijgen geen seksuele voorlichting, want daar zouden ze niet aan toe zijn. In de media heb ik van allerlei politici en bestuurders draken van uitspraken gezien. Kinderen moet je niet belasten met dergelijke informatie. Je moet kinderen hun onschuld laten bewaren. Kinderen zijn zo puur en rein en schoon en nog niet verpest door die viezige seksualiteit. En je dochtertje van 5 wat met haar vinger in haar vagina en een duim in de mond de teletubbies kijkt hoort “foei” en leert dat je je daar niet aan behoort te raken. Zelfs voorlichting aan tieners (11, 12, 13 jaar) stuit soms op weerstand van angstige volwassenen die niet om kunnen gaan met de seksualiteit van deze kinderen. Dus worden meisjes van 10 jaar oud zwanger omdat hun ouders ze nog niet wilden ‘belasten’ met informatie over condooms en vrijen en neuken en verkering en grenzen aangeven en dergelijke.

Natuurlijk is het vanuit goede intenties dat volwassenen deze kinderen zo schaden, ze bedoelen hen echt geen kwaad te doen. Ergens zit in hun achterhoofd de gedachte dat kinderen seksloos zijn, en dat als je ze niets vertelt over seks ze seksloos zullen blijven tot ze 18 zijn en dan trouwen ze en weten ze alles op magische wijze ineens zonder dat je het ze hoeft te vertellen. In een boek over seksualiteit (het ging over seksualiteit in de hulpverlening) las ik het verhaal van een meisje wat op school abstinence-only educatie had gehad. Die vorm van educatie (‘educatie’) houdt in dat kinderen leren dat je geen seks mag hebben. Tenzij je getrouwd bent, okay, maar verder mag je geen seks hebben. De docent bleek zelfs die boodschap al zo eng en moeilijk te vinden (omg, het woord seks noemen?! Straks breng je ze op ideeën!) dat ze het maar had over kinderen krijgen, want dat kwam volgens de docent wel voldoende in de buurt ofzo. Vervolgens wordt een meisje uit haar klas zwanger. Het arme kind vond dat geen enkel probleem! Nee hoor, want zij en haar vriendje gingen over een paar jaar trouwen en ze hadden afgesproken dat het kindje zo lang gewoon in haar buik zou blijven zitten want kinderen krijgen mocht natuurlijk pas nadat ze getrouwd waren. Yay voor onderwijs.

Kinderen hebben recht op informatie. En niet alleen op informatie, maar ook volledige informatie. Ik kan me boos maken om abstinence-only educatie. Ik kan me ook zo boos maken om zogenaamde informatieve vormen van onderwijs waarbij kinderen eenzijdige en zeer geselecteerde informatie krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Pam Stenzel, die dus daadwerkelijk kinderen les mag geven over seks. De verdraaiing van feiten is zo extreem dat ik bijna niet kan snappen hoe iemand dit serieus kan nemen.. Dit is gewoon misdadig.

12 thoughts on “Kinderen en seks

 1. tienepien

  Weer wat geleerd vandaag: Ik heb HPV, krijg kanker, wordt onvruchtbaar en ga waarschijnlijk dood. Ik gedraag me als een dier. Ik heb al jaren onveilige seks ondanks dat ik vrij met condoom. En elke man waar ik verliefd op me wordt wil later niet met me trouwens wanneer hij hoort hoeveel sekspartners ik heb gehad…

  Life sucks…

  Phf.. en hoe durft zij in godsnaam haar toespraak te beginnen met: ‘Ik ga jullie niet vertellen wat jullie wel en niet moeten doen’.

  Reply
 2. PaulV

  “Wat op zich niet erg zou zijn trouwens, dat zou betekenen dat mijn aantal sekspartners ongeveer gehalveerd wordt! En in onze toch wat seks-negativistische samenleving zou dat mooi meegenomen zijn, want anders ben je een slet.”
  Volgens mij val je ook gehalveerd voor veel mensen nog onder dat kopje. 🙂

  En dat filmpje, echt wtf. Ik heb hem op 3:40 maar afgezet.

  Reply
  1. om3ga

   En ben ergens ook wel benieuwd naar hoe ze dat nu met haar laatste zin oplossen: girls are no longer allowed to say “I don’t know who the dad is”. Lijkt me in sommige gevallen toch een kleine uitdaging om een BSN-nummer te achterhalen voor in de GBA.. klinkt leuk zo, maar kan me niet voorstellen dat t zo werkt..

   Reply
 3. Crownless

  Nou, het is wel goed dat ze benadrukt dat het krijgen van ziektes ook een risico is van onbeschermde seks. Maar damn, ipv vertellen wat die ziektes inhouden of gewoon zeggen dat je je kunt laten testen of dat het gebruik van condooms je daar tegen beschermt begint ze over onvruchtbaarheid en dood. Ik zou bijna geen seks meer durven hebben zeg. En waar gaat die statement over? Als je maar een ding leert is dat alles behalve een monogame relatie shit oplevert. Mensen die me kennen weten dat ik monogaam ben (en dat ik monogamie niet zie als een relatievorm die me wordt opgedrongen door een bekrompen maatschappij maar een keuze) maar dit is gewoon bullshit. Wat een kutwijf. En dat allemaal in zo’n ‘ik ben bezorgd om je welzijn’-jasje. Gelul. Ze kan haar narrow-minded visie spuwen op geschokte pubers (zagen jullie het publiek? Ze waren bang. Wel schattig hoe dat ene stel steeds overtuigender elkaars hand vast hielden) en ze krijgt er nog voor betaald ook!

  Overigens (en misschien is dat de invloed van de ‘omg kinderen zijn seksloos propaganda) vraag ik me af of je het seks kan noemen als een kind met geslachtsdelen speelt. Ik frummelde als kind ook met mijn vulva en trok aan mijn schaamlippen omdat dat grappig voelde (en for some reason denk ik nu dat mijn binnenste schaamlippen niet zo groot zouden zijn als ik er niet geregeld mee had gefrummeld als kind) maar echt zelfbevrediging kwam op m’n twaalfde. Nadat ik de breakout las. Eigenlijk komt al mijn voorlichting uit de breakout. Behalve t technische verhaal, dat komt van biologie.

  Een ernstig gemis in voorlichting vond ik trouwens dat niemand, maar dan ook niemand, ooit vertelde dat sperma na de seks weer gewoon uit je kut loopt. What the hell? Ik schrok me rot de eerste keer zonder condoom.

  Reply
  1. PaulV

   “Een ernstig gemis in voorlichting vond ik trouwens dat niemand, maar dan ook niemand, ooit vertelde dat sperma na de seks weer gewoon uit je kut loopt.”
   Je hebt bij natuurkunde toch over zwaartekracht geleerd? 😛

   Reply
   1. Marijke

    Hahaha, nou ik las het dus een keer in Fancy! Dat een meisje er zo’n last van had dat ze op weg naar huis haar hele ondergoed vol sperma kreeg want het droop er allemaal uit. En toen dacht ik “verrek! Die troep wordt natuurlijk niet opgenomen door het lichaam maar druppelt lekker naar buiten! Ew!”. Wat dat betreft moet ik de Hitkrant en Fancy dankbaar zijn, zij hebben 90% van mijn basic seksuele voorlichting verzorgd.

    Reply
     1. Li1986

      @ Crownless
      Wow! Ik ben blij om te lezen dat ik niet de enige ben, die al als klein kind zijnde met mijn vingers tussen mijn benen rommelde.

      En ik schrok me echt dood de eerste keer dat ik doorhad dat sperma er gewoon uitliep.. Ik stond op en ineens riep ik “WTF, er ligt een vlek in het bed.. komt dat van ons???” .. whahaha! Misschien vertellen ze dat gewoon niet omdat ze er van uit gaan dat je het voordat je gaat trouwen altijd met condoom doet ofzo??

      Reply
 4. Marcel

  Wow. Een paar keer zelfs, deze thread.
  1) on-topic: wat een donderpreek van het mens zeg. Typisch Amerikaans om zo op angst van mensen in te spelen.
  2) Ook jongetjes frummelen op die leeftijd, als bijvoorbeeld de voorhuid nog vastzit aan de eikel, is dat waardoor het toch los gaat. Ook dat is vooral spannend, en een raar gevoel. Net als zonder broek op en neer springen op bed..
  (PS: grote binnenste schaamlippen zijn sexy! Vooral op z’n hondjes vormen ze een soort van mooie wegwijzer.. ) *ahum -restraining myself*
  3) Wat een eye-opener die schrikreactie dat het er weer uit loopt, had ik nooit kunnen bedenken. Bij ons komt het er altijd uit.. weer wat over de mindset van vrouwen geleerd!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.