18 thoughts on “Menstruatie-kunst

 1. Elisabeth

  Prof. Derksen zei laatst dat kunstenaars over het algemeen gekenmerkt worden door een hoge mate van creativiteit, egosterkte en schizoïde trekjes (oftewel een enigszins eigenaardige manier van in het leven staan). Dat laatste klopt bij deze vrouw iig!

  Reply
 2. Lady Kim

  Eerste reactie “hmmm?”… maar she has a point.

  Aboriginals gaan er bijvoorbeeld anders mee om. Bloedklonten (sorry ik kan er echt geen ander woord voor verzinnen) worden onmiddellijk en vol trots naar de healer in de groep gebracht, die dat in een buisje opslaat en bij zich draagt in haar ‘ehbo’ kit. Dit staat heeeeeeel ver van ‘onze’ wereld af, niet?

  Reply
 3. anoniem

  Mijn reactie?: Hah, ik ben niet de enige die er gefascineert door is en er graag mee ‘speelt’.:-)
  Als ik een klodder heb en mijn D is in de buurt laat ik het hem meteen zien! En ik heb af en toe ook serieus overwogen er een foto van te maken :). Ik hou van menstruatie bloed (en ook van bloed in het algemeen trouwens) en zou er erg graag een keer mee ondergesmeert worden door mijn D.

  Ohwja.. ik zet dit hier heel flauw anoniem neer 😉

  Reply
 4. submar

  wat ik er eerlijk van vind? walgelijk. ik heb altijd al een hekel gehad aan menstrueren, omdat ik het vies vind. De eerste keer heb ik gehuild en ik ben dolblij met mijn mirena spiraal waardoor ik niet meer menstrueer. Heerlijk. ik vind het vies en vervelend en kan me niet voorstellen dat mensen er trots op zijn.

  Ik vind het geen teken van vruchtbaarheid. Je eisprong is de teken van vruchtbaarheid en de menstruatie betekent dat je niet zwanger bent geworden. dus het is maar net hoe je die vruchtbaarheid bekijkt denk ik dan.

  Reply
  1. Marijke

   Yep. Hoewel ik me wel wat bij die vruchtbaarheidsthing kan voorstellen. Je lichaam doet dat allemaal, het werkt enzo, best wel tof! Zelfs als het voor een smerige troep zorgt! Maar ik hang mijn poep ook niet aan de muur…

   Reply
 5. Goudlokje

  vele jaren geleden toen ik nog schilderde heb ik ooit enkele werken gemaakt met o.a. het bloed van mijn menstruatie. Die kleur wordt eenmaal opgedroogd inktzwart met een satijnen glans. De verdunde uitlopers zijn rood. Bijzonder mooi en met geen verf na te apen.

  Reply
 6. Mara

  Mijn eerste reactie was idd walgelijk. Maar ik weet niet ze maakt van menstruatie wel iets moois i.p.v. iets waar je jezelf voor moet schamen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.