Seks met dieren

Dieren zijn niet mijn passie. Ik vind ze wel leuk hoor, zeker als ze heel rustig en knuffelig zijn. Ik had vroeger een konijn en die vond ik erg tof, en als ik meer thuis zou zijn zou ik een kat nemen. Maar een echte dierenfreak ben ik nooit geweest. Toch heb ik me wel altijd druk gemaakt om dierenwelzijn. Ik ben op vrij jonge leeftijd vegetarier geworden, ik wilde gewoon niet meer meerdoen met het martelen van beesten. Een paar jaar terug ben ik overgestapt naar biologische zuivel en biologisch vlees, ik eet dus wel weer vlees. Ik vind het heel logisch om een beetje normaal met dieren om te gaan.

Niet dat ik vind dat hun mening ertoe doet. De kat die ik in de toekomst als huisdier neem hoeft niet in te stemmen met zijn verhuizing, die gebeurt gewoon. En als hij een medische ingreep nodig heeft dan krijgt hij die, ook als hij of zij dat niet wil. En wil mijn kat kinderen krijgen? Dikke vette pech, want die komen er niet. De band met mijn huisdier wordt er zeer zeker niet een op basis van wederzijds instemmen, vergeet het maar. Me mistress en you slave, kattebeest. Instemming vind ik bij dieren niet noodzakelijk.

Je hoeft niet eens hun welzijn als uitgangspunt te nemen. Van mij mag je dieren afmaken, geen problemen mee. Je mag ze van mij in gevangenschap houden en ze gebruiken voor zuivel productie, je mag ze doden om ze op te vreten. Dat is ook de reden dat ik weer vlees ben gaan eten: van mij mag je best beesten vermoorden. Ze smaken lekker!

Maar je hoeft er nou ook weer geen bitch over te zijn. Ik bedoel, dat we ze in gevangenschap houden en geen normaal leven gunnen en vervolgens doden, da’s 1 ding. Maar het is heel wat anders om ze te verwaarlozen, te laten lijden, ze te martelen. Dat tweede is wat er gebeurt in de bio-industrie en vandaar dat ik wat diervriendelijker spul koop. Niet dat het dan een feestje is voor de koeien en de varkens, maar dat hoeft ook niet. Gewoon een heel klein beetje normaal met ze omgaan is voldoende, dat ze geen gruwelijk leven hebben, dat idee.

Tot zo ver mijn opvatting over hoe we met dieren om moeten gaan. Dieren hoeven er niet mee in te stemmen, dieren hoeven er zelfs niet gezond of levend onder te blijven. Maar het hoeft nou ook weer niet ziekelijke sadistisch te zijn wat we ze aandoen.

Vandaar dat ik geen enkele moeite heb met seks met dieren! Echt geen enkele. Dierenmishandeling wel hoor, als je je hond schopt of een konijn neukt maak je mij wel boos. Ik heb het over seks met dieren waar het dier geen lichamelijke schade van ondervindt. Dat vind ik namelijk prima.

Misschien loopt het emotionele schade op? Meh, zou kunnen. Ik denk dat een likkende hond minder emotionele pijn heeft dan een gevangengenomen varkentje, maar zelfs dat varkentje mogen we wat mij betreft zo behandelen. We mogen van mij dieren dingen aandoen zonder hun instemming en we mogen ze zelfs schaden (hi there hamburger.. nomnom). Ik denk dat seks wel het laatste is waar zo’n beest last van heeft.

Denk er bij je volgende bratwurst maar eens over na of dat dier liever sperma in zijn gezicht had gekregen of liever door de hakmolen was gegaan. En of je als vleeseter eigenlijk de dierenneukers wel kunt veroordelen, wie doen dieren nu echt kwaad?

28 thoughts on “Seks met dieren

 1. Li1986

  Zowaar heb je me stof gegeven tot nadenken…

  Ik vraag me alleen af tot in hoeverre bepaalde diersoorten een dermate ontwikkeld gevoelsleven hebben om te kunnen bevatten dat ze seksueel misbruikt worden. Ik denk namelijk dat dat bij bij voorbeeld een varken veel minder het geval is dan bij een hond.

  Reply
   1. Li1986

    Nee, dat is meer omdat honden en katten voor mij dichter bij de mens staan dan qua relatie/band dan b.v. een varken. Alsof je b.v. een goeie vriend(in) of familie, geliefde op eet ofzo.

    Ik heb zelf als kind zijnde altijd honden gehad bij mijn vader, mijn moeder en haar vriend hebben 2 honden en ik heb zelf een kat. Lijkt me om die reden dus een te vreemd idee.

    Reply
 2. Elisabeth

  Nou Li, varkens zijn een stuk intelligenter dan een hond hoor :)! En honden doen niet zo moeilijk over seksueel misbruik: hoe vaak ik die van mij al niet knieën van bezoekers, konijnen, kleine katjes en meer van die niet-instemmende partners heb zien aanranden… Volgens mij is ‘seksueel misbruik’ toch meer iets voor mensen, iets dat voor een groot deel cultureel bepaald is.

  Aan Marijke: You go girl! Leuk dat je dit soort controversiële standpunten gewoon helder durft neer te zetten, in plaats van mee te gaan in de politiek correcte hypocrisie. En ik ben het (alweer) geheel en al met je eens.

  Reply
  1. Li1986

   Hoe weet je zo zeker dat een varken intelligenter is? Ik betwijfel het namelijk heel erg, omdat je een hond dingen kunt aan en afleren en een varken niet (voor zover ik weet dan)..

   Reply
 3. Elisabeth

  Een varken leert bepaalde computertaken veel sneller, dat is wetenschappelijk aangetoond. Het probleem van varkens is echter dat ze alleen leren omdat ze daar zelf voordeel uit kunnen halen, ze zijn niet ‘eager to please’ zoals honden. Fysiek gezien lijken varkens trouwens ook héél erg op mensen, vandaar dat ze geschikt zijn voor xenotransplantatie. En ze zijn heel sociaal, wij hadden vroeger een huisvarkentje waar mijn vader veel mee knuffelde. Varkensworst eten is dus net zo goed ‘familie’ knagen als wanneer je een hond slacht!

  Toch moet ik ook bekennen dat ik best een varken, maar niet zo snel een hondje op zou eten. Is denk ik vooral vanwege de associatie die ik erbij heb. Ik vind het fijn om honden gewoon niet als eten te beschouwen, dat maakt de band met een hond als het ware zuiverder, er spelen geen verschillende belangen (affectie vs voedsel) tegelijk.

  Reply
 4. Pipper

  Ik ben het geloof ik niet helemaal met je eens. Ik zou toch niet alleen maar een negatief criterium (geen lijden) willen hanteren, maar ook een positief criterium, namelijk dat als je verantwoordelijk bent voor dieren dat je er dan ook verantwoordelijk voor bent dat ze het een beetje leuk hebben. Wat dat precies betekent weet ik ook niet: het hoeft gevangenschap niet uit te sluiten, en het hoeft ook niet per se te betekenen dat ze al hun “natuurlijke” gedrag kunnen vertonen, wat dat ook zou moeten inhouden, maar het moet wel zo zijn dat zo’n dier een beetje uit de voeten kan met zijn leven. Dat een konijn wel een beetje een konijn kan zijn, en een paard wel een beetje paarderig kan doen.

  Okee ik ben vaag. Ga dit later nog eens beter proberen op te schrijven 🙂

  Reply
  1. Marijke

   Waarom vind je dat dieren ‘zichzelf’ moeten kunnen zijn? En heeft deze opvatting voor jou ook iets met seks met dieren te maken? Ik ken je goed genoeg om te weten dat je niet tegen seks met dieren bent ;), maar hoe zie je dit?

   Reply
 5. om3ga

  Dit is nou precies de reden waarom jouw blog zo leuk is 🙂
  Toen ik dit las dacht ik “meent ze dit?”. Je uitleg lezende blijkt dat zo te zijn.
  Mijn tweede gedachte was “damn, de eerste keer dat ik het echt oneens ben met d’r”.
  Toen ging ik nadenken, waarom dan?
  Ik kom niet verder dan dat ik het persoonlijk vies vind en dat ik niet begrijp waarom iemand dat zou willen.. Maar beiden zijn geen bezwaar.

  Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik er nou van vind.
  Voor mijn gevoel is de sprong van bioindustie of dat dieren zouden moeten mogen instemmen met een verhuizing naar sex met dieren ook gigantisch.

  Ik ben niet tegen sex met mensen, maar wel tegen verkrachting. Verkrachting is dat een van beide partijen het niet wil. Voor zover ik kan nagaan zal een dier niet uit zichzelf naar je toekomen om sex met je te hebben. Dat is geen 100% pijler om te kunnen concluderen dat het dier het niet wil, maar zegt wel iets 😉

  Dus voor nu blijf ik nog bij “nee”, tenzij het bijvoorbeeld met een hond is die uit zichzelf tegen je been op komt rijden….

  Reply
  1. Marijke

   Wat maakt voor jou seks zo anders dan al het andere?

   Mensen doden tegen hun zin noemen we moord. Mensen meenemen tegen hun zin noemen we ontvoering en gegijzeld houden. Waarom mogen we al die dingen wel met dieren wanneer ze dat niet willen, maar seks hebben niet?

   Ik bedoel, ik blij erbij dat je geen bitch hoeft te zijn. Een konijn neuken is gewoon mishandeling, je hoeft een dier geen pijn te doen. Maar ik zie niet waarom dieren in zouden moeten stemmen met de seks. Waarom vragen we nergens hun instemming, alleen maar bij seks?

   Reply
 6. om3ga

  Moord is eigenlijk niet meer dan een gentlemens agreement waarin we zeggen dat het niet netjes is wanneer mensen andere mensen doodmaken. Waar meteen de hypocritie die mensen eigen is om de hoek komt kijken, want uiteraard zijn er uitzonderingen op (oorlog, doodstraf).
  Het dingen dood maken om te kunnen eten is iets natuurlijks, daar ben ik niet op tegen.
  Helaas heb ik naast mijn baan geen tijd meer om ‘s avonds het bos in te gaan om mijn avond eten en lunch voor de dag erop te vangen. Daar hebben we een oplossing voor bedacht; lekkere dieren ergens neerzetten, voeren, fokken en dan dood maken. Een stuk efficienter en niet iedereen hoeft zich daar mee bezig te houden, dat kunnen we met een paar boeren af.
  Hetzelfde doen we met mensen die we niet in onze maatschappij vinden passen; misdadigers worden door de politie “ontvoerd” en in een cel “gegijzeld”, uitgeprocedeerde asielzoekers vervoeren we naar een plek waar “wij” vinden dat ze wel thuis horen.
  Ook daar ben ik niet op tegen.

  Waarom is sex dan anders? Ik kan sex niet in het organisatorische plaatje kwijt. Ik zie de noodzaak niet. Ik ben er bijvoorbeeld ook op tegen dat gevangenen in een cel mishandeld en/of sexueel misbruikt worden.

  Misbruikt is hierbij wel een aanname, want ik weet niet of het dier in kwestie het lekker zou vinden of niet.

  Dat is meteen wel een leuke wedervraag; vind jij dat de sex voor het dier ook aangenaam/plezierig/lekker moet zijn, en zo nee waar ligt dan de grens met mishandeling?

  Reply
  1. Marijke

   Een van je belangrijkste punten lijkt te zijn dat het seks hebben met dieren niet noodzakelijk is. Een dier dood maken moet wel, anders kun je het niet op eten, maar voor seks is gewoon geen noodzaak. Maar ik ben het met je oneens dat de andere dingen die we met dieren doen noodzakelijk is. Zo eten we bijvoorbeeld elke dag vlees, da’s echt geen noodzaak meer te noemen, dat is puur en alleen recreatie. Op zich vind ik dat we dat best mogen minderen, maar er is niets misdadigds aan je extra hamburger. Terwijl het dier daarvoor echt lijdt en sterft!

   Het houden van huisdieren is niet noodzakelijk. Kinderboerderijen zijn niet noodzakelijk. Zorgen dat ons beestje geen kids meer kan krijgen is niet noodzakelijk (onnodige medische ingreep dus, zou bij een mens niet mogen hoor!). Toch heb ik echt geen enkele moeite met die zaken, aangezien het niet ronduit sadistisch is. Je geeft om je kat, zorgt dattie een beetje happy is, en dat het niet noodzakelijk is om hem als huisdier te houden, so what?

   “vind jij dat de sex voor het dier ook aangenaam/plezierig/lekker moet zijn”
   Nee, ik vind niet dat de dingen die we dieren aan doen aangenaam moeten zijn voor het dier, en ik zie geen reden om seks daarin als uitzondering te zien. Het meeste van wat we met dieren doen is recreatief, en zo lang het het dier geen schade doet vind ik dat je je gang mag gaan. Als het dier er wel door geschaad wordt (zoals bijvoorbeeld onze zieke hobby om veel vlees te eten ;)) vind ik het eigenlijk ook wel mogen, maar ik weet niet, wees er geen bitch over ofzo. Je hoeft het geen levende hel voor ze te maken, zoals in de bio-industrie.

   “en zo nee waar ligt dan de grens met mishandeling?”
   Lichamelijk letsel, zou ik zeggen. Hoewel doodgaan wel lichamelijk letsel mag heten, maar ik vind dat zo lang je een beestje in leven houdt je er ook een klein beetje normaal mee om moet gaan. Dus prima als je gedwongen operaties laat ondergaan, maar gebruik dan wel pijnstillende medicatie. En prima als we het beest gevangen houden, maar dan moet je het wel te eten geven. En prima als je het dier een jurkje aan doet en in dierenmodeshows laat lopen, maar je mag het niet schoppen als het niet wint. En prima als je je leuter in een koe wilt hangen, maar een konijn neuken mag weer niet. Dat idee ongeveer.

   Ik vind dat wanneer je een beest in gevangenschap houdt je ook verantwoordelijk wordt voor het psychisch welzijn. Nu wil ik hier niet hardcore in worden, ik wil echt het eten van vlees niet veroordelen. Dus dat we dieren gevangen en geïsoleerd knettergestoord laten worden voor ons eten, nou ja goed. Ik weet niet, ik vind dat een moeilijk onderwerp. Maar voor je huisdier moet je wat mij betreft wel een beetje aardig zijn. Dieren laten het echt wel merken wanneer hen iets niet zint (wel eens een kat proberen op te pakken terwijl het niet opgepakt wil worden? Dan snap je mijn punt). Nou ja, dan mag je bij mij nog wel de uitspraak ontlokken dat je een beest niet ronduit tegen zijn wil moet nemen. Maar de koe die er niets van voelt als jij je leuter erin hangt? Ach joh.

   We doen heel veel dingen die niet noodzakelijk zijn. We doen heel veel dingen die schadelijk zijn. We doen heel veel dingen tegen de wil van beesten in. We doen heel veel dingen waar dieren dood aan gaan. Dus eh, seks die niet schadelijk is en die niet tegen de wil van het beest in gaat en waar het beest ook niet aan dood gaat..

   Ik snap de ophef niet.

   Reply
   1. om3ga

    Als je het zo stelt, dan snap ik de ophef ook niet.

    Ik ben het met je eens wat betreft bioindustrie, ik denk ook dat dat wel op een andere manier zou kunnen. Maar dat is weer een heel andere discussie 🙂

    Het is niet alleen de noodzaak. De noodzaak is meer dat ik niet begrijp dat mensen daar opgewonden van kunnen raken. Maar goed, ik hoef ook niet alles te begrijpen natuurlijk ;).
    Als ik sex met dieren zie staan, denk ik niet direct aan het hangen van je leuter in een koe. Mijn eerste gedachte gaat uit naar huisdieren en dan is mijn tweede gedachte “dat past niet zomaar en kan nooit goed voor t beestje zijn”.
    Bij een koe heb ik dat een stuk minder, die heeft nog wel wat ruimte over voordat er wat mis gaat. Als je een paard wilt pijpen; be my guest.
    Ook als je gelikt wilt worden door een hond, in de wetenschap dat die daarstraks buiten ook nog aan de drol van een andere hond gelikt heeft; ook geen probleem.

    Nu ben ik trouwens ook benieuwd naar de vervolgvraag; zou jij het doen? en zo ja, waarom? wat wind je daaraan op?
    Dat is eigenlijk het grootste punt dat ik niet snap…

    Reply
    1. Marijke

     “dat past niet zomaar en kan nooit goed voor t beestje zijn”

     Wanneer je een konijn neukt is het probleem niet dat je seks hebt met een dier. Het probleem is dat je een dier aan het mishandelen bent. Als ik voor de lol een stok in zijn oor zou rammen zou dat geen seks zijn, maar net zo goed verkeerd.

     “zou jij het doen? en zo ja, waarom? wat wind je daaraan op?
     Dat is eigenlijk het grootste punt dat ik niet snap…”

     Nee, ik zou het niet doen. Om precies dezelfde redenen dat ik me ook niet onder laat smeren met stront: ik vind het vies, ik vind het niet geil, ik heb geen enkele behoefte om het te doen. Maar ik vind poepseks niet verkeerd, als mensen zich onder willen smeren met stront.. hey, jouw feestje. Zo ook voor seks met dieren. Ik snap niet waarom je die stinkhond tussen je benen wilt, maar knock yourself out..

     Reply
 7. Semiramis

  Hoe denk je over het volksgezondheidsaspect van seks met dieren, Marijke?

  Ik ben geen epidemioloog, maar ik krijg uit het nieuws wel eens de indruk dat heel intensieve omgang tussen mensen en andere dieren de kans op ‘overspringen’ van dierziektes op mensen vergroot. De manier waarop wij dieren in de bioindustrie op een kluitje zetten en de slechte arbeidsomstandigheden en hygienemaatregelen in de veeteelt in armere landen lijken me daarbij een groter probleem dan een enkele praktiserende kynofiel, natuurlijk. Toch is het voor mij een reden om tegenover bestialiteit meer reserves te hebben dan tegenover andere seksuele praktijken.

  Dus, ehm, knock yourself out met die stinkhond, maar dan wel verplicht met een beflapje?

  Reply
    1. Semiramis

     Kleine aanvulling: de reden dat ik me *misschien* wel iets bij verplichtingen tot voorzorgsmaatregelen of zelfs verbodsbepalingen kan voorstellen voor seks met dieren, terwijl ik dat bij poepseks niet zou hebben, is dat poepseks tussen mensen niet het ontstaan van nieuwe ziektes in de hand werkt, terwijl ik dat bij seks tussen mensen en andere diersoorten wel vrees.

     Als mensen voor zichzelf buikloop willen riskeren, moeten ze dat zelf weten. Maar seks waarbij een nieuw virus van HIV-achtige proporties zou kunnen ontstaan… dat lijkt me dan misschien wel een zorg voor de overheid.

     Misschien dat poepseks wel tijdelijk verboden moet kunnen worden in gebieden waar cholera heerst, trouwens 😉

     Reply
 8. Viktor Bourgondian

  Boeiende discussie en blijkbaar al vier jaar oud sinds hier nog enige reactie op kwam maar toch, het staat er nog, ik lees het vandaag en ik heb de mogelijkheid tot reageren dus tsja.

  Wat ik hier eigenlijk helemaal in mis in dit pleidooi tot het aanvaarden van seks met dieren is de maatschappelijk impact bij andere mensen (kinderen in het bijzonder). Als je bijv je hond zo soms es neukt of jou laat likken gaat dat beest dat als normaal gedrag zien, de kans is groot dat ie daar zelf ook opgewonden bij wordt.

  Als oma samen met je drie kleine nichtjes dan op visite komt kan je wel heel ongewenst gedrag krijgen.
  Misschien dat oma dat nog leuk vindt maar als die hond die meisjes met zijn grote uitgerolde felroze lippenstift de grond op duwt en…
  Of met zijn snuit in hun kruis gaat likken etc..

  Bij seks met dieren denkt hier elkeen aan honden en dat lijkt mij ook de meest voorkomende fantasie, maar honden zijn roedeldieren die snel leren wat baasje (of bazinnetje) wil en dat dan als aanvaardbaar zien. Opgewonden dieren zijn daarbij nog eens onvoorspelbaar en zelfs gevaarlijk, zeker als ze plots berispt worden voor iets wat ze totaal niet begrijpen (want anders ‘moet’ het wel of vindt men het juist toch heel leuk?).

  Ook dieren hebben psychologie en de gevolgen gaan heel wat verder dan enkel op dat moment. Dit gaat dan niet enkel om het dierenwelzijn (je maakt het dier heel onzeker, het weet niet meer wat het moet doen en kan hierdoor sterke stress ervaren) maar zeker ook de grote implicaties bij de van niets wetende medemensen en kinderen…

  Of ga je je Duitse Herder juist maar in een kooi opsluiten en uitlaten voor jouw eigen seksuele verlangens?

  Zelf de kleine poedel van Oma die graag wat uitgesmeerde paté komt lekken op koude winteravonden kan heel ongewenst gedrag vertonen als haar drie kleinkinderen op bezoek komen (die de week daarvoor nog een heel traumatische ervaring kenden bij de hond van Nonkel Joop) 🙂

  Of lijkt dat jou toch niet zo te zijn?

  Reply
  1. Marijke Post author

   “Als oma samen met je drie kleine nichtjes dan op visite komt kan je wel heel ongewenst gedrag krijgen.”
   Oh, dat zal wel mee vallen want dieren randen ons al aan. Ik heb eens een rijdende hond van een oppas-peuter moeten trekken bijvoorbeeld, beesten doen niet aan consent. Ik denk niet dat het niet-vervolgen van seks met dieren dat erger zal maken. We hebben al te maken met de seksualiteit van dieren.

   Reply
  1. Eric

   Geheel in overeenstemming met het thema zou ik, als ik Marijke was, tegen John zeggen dat hij zijn hond mag commanderen en zelf blaffen.

   Beste Johan, heb jij niet geleerd om een verzoek op een beleefde manier te formuleren met de woorden ‘zou je alsjeblieft’ (…) ?

   Reply
 9. Richard

  Daddy, can i fuck with horse for free? Of couse my girl, but at begin make blow job to me. And dont’t foget that horse fucking is very strong, you must be careful. Ok! Then you may go fuck, my girls. And get a camera!

  Reply
  1. Lara

   Ik verbaas me over t niveau van deze discussie.

   “Maar ik zie niet waarom dieren in zouden moeten stemmen met de seks. Waarom vragen we nergens hun instemming, alleen maar bij seks?”
   En
   “We hebben al te maken met de seksualiteit van dieren.”

   Als een antwoord geven op ‘instemming vragen’ het criterium wordt om dingen te mogen doen in deze wereld, dan is t zeer magertjes gesteld met onze beschaving.

   En die ‘sexualiteit’ van dieren (een rijende hond), heeft niets met sex te maken. Even googlen…

   Reply
 10. Maybe

  Kweenie. Ik vind gewoon goor. Dus als het al goor is, waarom zou je dan nog willen weten of het ethisch is? Het is toch al goor.

  Reply
 11. Johan

  Sorry, het ging helemaal niet om dit, het gaat om het feit dat het mannelijke eerder wordt verkozen als voedsel in de natuur, ook door dieren die zich niet bewust zijn van het gebrek aan noodzaak voor procreatie. Dit is blijkbaar een instinctief gegeven, de vraag was dan, waar onze aangrenzende kunstmatigheid lag. Misschien niet terzake, mijn fout.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.