Uitspraken die ik nooit meer wil horen.

Wie langer dan een aantal maanden in de BDSM scene rondloopt gaat ze herkennen. De lege, zichzelf herhalende en onzinnige dooddoeners der BDSM. Woorden die in specifieke omstandigheden echt een hoop betekenis hebben worden herhaald en tot mantra gemaakt tot er niets meer van over blijft. Een aantal zinnen wil ik dan ook nooit meer horen! Nooit! Wie ze nog gebruikt in discussies en gesprekken zou meteen moeten ‘verliezen’, net zoals wanneer je een Godwin dropt. Misschien kunnen we een Gouden Schandblok award uit gaan delen aan de mensen die te vaak bullshit posten? Deze zinnen zouden zeker tot de redenen voor een dergelijke nominatie moeten horen:

“Ik dacht dat BDSM draait om respect?”
“De klik is de basis”
“Waar is nog het wederzijdse vertrouwen in deze?”
“Communicatie is belangrijk!”
“BDSM moet wel leuk blijven”
“Verantwoordelijkheid” (dat woord is gewoon verpest. Period)
“Respect voor je mooie woorden”
“BDSM behoort subtiel te zijn”
“Ben je lust of pijnsub?”
“Ga je voor het spel of voor de diepgang?”
“Uiteindelijk is de sub de baas”
“Ik ben van Nature Dominant”
“SaMen, SMeken en alles waar de hoofdletters S en de M misbruikt worden”
“Een echte sub/Dom zou”
“Streng maar rechtvaardig”

Wie vult aan? Misschien kunnen we een BDSM Bullshit Bingo maken?

47 reacties op “Uitspraken die ik nooit meer wil horen.

 1. mayla

  Thanks!! Ik heb er nog wel een paar die bij deze in de ban kunnen:

  – Uiteindelijk is de sub de baas
  – Jouw stopwoord is me heilig
  – De enige goede Dom is Van Nature Dominant
  – Ik voel zo’n klik met jou (Nee lul, je wordt gewoon geil van mij)
  – SaMen, SMeken en alles waar de hoofdletters S en de M misbruikt worden
  – Ik denk niet dat jij een echte sub bent

  Reply
 2. fran

  Je hebt gelijk! Helemaal gelijk!

  Jammer dat het loze zinnen zijn geworden en dat ze misbruikt zijn in de loop der tijd. Sommige hebben bij oprechtheid gebruikt wel degelijk waarde.

  Reply
 3. Pipper

  +1

  Ik vind het moedig van je dat je deze kwestie bespreekbaar probeert te maken binnen de scene. Respect!

  Reply
 4. JK

  “Communicatie is belangrijk!” <= Die tekst vind ik echt dat die verwijderd moet worden uit je lijstje. 😐

  Voor de andere, amen.

  Reply
 5. Nichi

  Mijn jeuk-inspirator is het woord ‘stijlvol’ in verband gebracht met kink/BDSM. Oh ja, en natuurlijk dingen als ‘die is niet echt, die is gewoon op zoek naar kinky seks’

  Reply
 6. kitten

  “maak je niet druk om labeltjes, maar doe gewoon waar je zin in hebt”
  Die ben ik nou eens kotsbeu…

  Reply
 7. wilma

  wat ik niet wil horen lezen of zien:
  dont’s:
  geen kids en dieren…
  wie heeft dat ooit verzonnen. je leest het bijna in elke ad wel.
  bij mij is degene die zoiets ergens bij zet al exit

  Reply
  1. Marijke Post author

   Jij mag dat woord gebruiken, net zoals Elisabeth het over yoni en lingam mag hebben. Sommige mensen gebruiken die woorden gewoon juist ;).

   Reply
 8. Xenus

  Ben ik nou de enige die de neiging krijgt om nu juist zoveel mogelijk van die dooddoeners te gaan gebruiken? 😛

  Reply
 9. sendo

  oeh dit doet me denken aan van die machtige dooddoeners op datingsites of profielsites,
  zoals:
  Ik hou van leuke dingen doen.
  Ik ben spontaan en gezellig.
  Ik zoek iemand waar ik een klik mee heb.
  Het gaat om de binnenkant

  Reply
 10. Geirr

  “Ik doorsta het allemaal voor U, Meester(es)”
  “Single mannen zijn welkom, maar je moet er wel als een god uitzien!!!!!”

  Reply
 11. TheMathematician

  Je hebt in je lijstje ‘respect voor je mooie woorden’ staan. Maar persoonlijk word ik überhaupt al een beetje onpasselijk van het woord respect. Wat een afschuwelijk modewoord.

  En nog een rant waar niet iedereen het mee eens zal zijn: Total Power Exchange. Wat een bullshit term. TPE bestaat niet en kan niet bestaan. Het is hoogdravende bullshit van mensen die willen doen alsof hún bdsm-relatie echter is dan alle andere. Het idee dat je alle macht uit handen zou kunnen geven is volkomen quatsch.

  Er is geen bdsm relatie ter wereld waarin de sub niet kan zeggen: “Hey, het is mooi geweest, tabee”. Een Dom die daar niet naar luistert zal heel snel ontdekken dat in de rechtbank het argument “tpe” hooguit beantwoord zal worden met “tbs”.

  Reply
  1. Marijke Post author

   Volgens mij is het zinnig om bij een discussie uit te gaan van de meest verstandige interpretatie van de opvatting van je tegenstander. Wat jij nu doet (van TPE iets belachelijks maken) is een slecht begin van een gesprek, en je argumenten zijn daardoor voor een TPE-er dus ook volslagen onzin. Om heel eerlijk te zijn overweeg ik “TPE kan niet bestaan want je kunt altijd nog uit de relatie stappen!” in het lijstje van uitspraken die ik nooit meer wil horen toe te voegen. Samen met “als je D zou zeggen dat je van het dak moet springen zou je dat dan doen?”. Echt. Zo. Lame.

   Reply
   1. TheMathematician

    Ja maar woorden hebben een betekenis onafhankelijk van hoe jij ze gebruikt. Je kunt wel zeggen “Ja maar met TPE bedoel ik natuurlijk niet echt een total power exchange”, maar waarom gebruik je die woorden dan?

    Het wordt in mijn ervaring alleen gebruikt door mensen die toch wel even willen benadrukken dat hun relatie échte bdsm is, en die zichzelf vreselijke serieus nemen.

    En ik ben het helemaal met je eens dat zoiets zeggen een slechte gespreksopener was. Maar mijn post was ook niet bedoeld als gespreksopener, maar net als de andere posts hier om te klagen over alle bullshittermen die er in de bdsm wereld gebezigd worden.

    Reply
    1. Marijke Post author

     TPE wordt door genoeg leuke mensen gebruikt die er iets veel toffers mee bedoelen dan jouw karikatuur. Deze post is bedoelt om lekker te zeiken over lege en steeds herhaalde ‘waarheden’ die vaak inderdaad best waar zijn. Communicatie is ook belangrijk, ik wil ook vertrouwen in mijn relaties, en de klik is verdorie inderdaad de basis. Het punt is gewoon dat ze leeg en betekenisloos zijn wanneer je ze als mantra gaat gebruiken. Kom je op een forum met een probleem in je relatie, krijg je als antwoord “communicatie is heel belangrijk, respect is daarin de basis”. No way Jose, moeten we met elkaar praten? It’s a plan so crazy it might just work! Als iemand vertelt dat ze in een TPE zit met haar Meester kun je het oneens zijn met haar gebruik van de term TPE, of discussie voeren over wat die term inhoudt, maar het is niet op dezelfde manier d’oh. Het is geen cliché. “TPE bestaat niet want je kunt er altijd nog uitstappen” is echter wel een beetje cliché….

     Reply
     1. TheMathematician

      Als je het zo zegt kan ik wel een heel eind met je meegaan. Je hebt gelijk dat mijn rant tegen de term TPE wat dat betreft niet geheel binnen het topic past. Nouja, ik had vantevoren gewaarschuwd 🙂

      Als jij zegt dat er leuke mensen zijn die hun relatie TPE noemen geloof ik dat best. Maar ik ben ze voor zover ik weet nog niet tegengekomen.

      En ik blijf erbij dat TPE een rotterm is. De term dekt gewoon de lading niet. Dat geldt op zich ook voor het woord ‘slaaf’. Maar dat woord is zo ingeburgerd dat iedereen wel begrijpt dat er geen echte slavernij wordt bedoeld. En er zijn ook niet echt goede alternatieven voor. Voor het woord TPE zijn wel goede alternatieven. En waar elke slaaf meteen zal toegeven dat er geen sprake is van echte slavernij, ben ik helaas wel TPEers tegengekomen die bij hoog en laag volhielden dat de sub écht helemaal niets meer in te brengen had. Tsja.

      Reply
      1. Marijke Post author

       Dat er idioten bestaan is nauwelijks een argument te noemen, voor elk woord zijn er wel idioten te vinden die het op een idiote manier gebruiken. Wat vind jij trouwens een geschikt alternatief voor de term TPE?

       Reply
   2. Anonymous

    Als iemand je vraagt om van een dak af te springen en je doet dat… dan is dat dom maar niet illegaal denk ik. Als iemand je van een dak afduwt is dat wel illegaal, dat heet gewoon een misdaad. Een Dom zou dom zijn om iemand te mishandelen… zelfs als het slachtoffer daarom vraagt.

    En communicatie is idd belangrijk, als dat vaker gezegd zou worden zou dat alleen maar positief zijn volgens mij 🙂

    Reply
 12. Maybe

  ^ Wat hij zegt. 😀

  En ‘niemand zou mij inschatten als onderdanig in mijn dagelijks leven’ (en dan ontmoet je ze en dan denk je, jawel hoor! IK!). Of nouja, alle pogingen tot potsierlijk verworden ‘tegenstellingen’ die kewl en bijzonder en origineel moeten zijn en alle vormen van ongevraagde verdediging squicken (of hoe je dat schrijft LOL) me ook. Als in ‘maar verder ben ik heel normaal hoor! en ik heb ook hobby’s en een baan en vrienden en mijn psych zegt dat ik best wel gezond ben!’. (Maar je bent het er dus mee eens dat er wat te verdedigen valt, desondanks? Ghe!).

  Reply
 13. bjarne

  Eindelijk heb ik hier een uitspraak gehoord waar ík me aan stoor (aan de rest van het lijstje stoor ik me niet zo verschrikkelijk): “Jij hebt een TPE? Dus jij springt van het dak af of hakt je arm eraf als dat van jouw Eigenaar moet?”

  Sowieso ben ik de discussie over TPE meer dan zat. Iedereen weet wat iemand bedoeld met een TPE relatie toch? Namelijk een volledige machtswisseling Tot Zover Mogelijk (In Deze Maatschappij).
  What’s the big deal dan? Jij begrijpt mij en ik begrijp jou. Ik zie niet waarom dat zo ingewikkeld moet zijn.

  Reply
 14. LittleLissie

  dus het is fout als je Meester tegen je zegt uiteindelijk is de sub de baas?
  Volgens mij is het zo dat je samen de baas ben in een D/s relatie en de sub altijd een laatste woord mag toevoegen. Met een stopwoord, het vertrouwen en die lust/liefde zorg je ervoor dat de sub de uiteindelijke baas wordt. met de rest ben ik het zeer zeker eens maar…. Ik vind het fijn om te horen al gebeurt het maar 1 maal in een relatie. Voor mij maakt dat het vertrouwen sterker. En BDSM is gebaseerd op vertrouwen. zonder dat is er ook geen BDSM.

  Reply
 15. bjarne

  LittleLissie

  Het is niet zo dat anderen het niet eens zijn met je. De meeste dingen zijn gewoon echt waar. Vertrouwen ís belangrijk, communicatie ís belangrijk en uiteindelijk heeft iedereen het laatste woord over zn eigen leven, dus ook de sub. Het gaat er hier niet om dat ze níet waar zijn. Het gaat erom dat het een cliche is. Dat het allemaal van die uitspraken zijn waarvan je denkt: ‘ja duhh’.
  Dus: Het is absoluut niet ‘fout’ als je Meester dat tegen je zegt. Ik heb dat ook gehoord vrij aan het begin van mijn eerste D/s relatie. Het geeft je als nieuwbe informatie over hoe een bdsm relatie in elkaar steekt. Maar sommige mensen herhalen en herhalen dat maar tegen elkaar. Dan wordt het een cliche. En daar gaat het hier in deze post om.

  Reply
  1. LittleLissie

   Al zegt hij het een miljoen keer. Ik vind het geen cliché.
   Hoe vaak zeg je in een normale relatie dat je van elkaar houd? Is dit dan ook cliché. Nee, ik denk van niet. Ik denk(/weet) dat dat gewoon een fijn gevoel geeft!

   Reply
   1. Marijke Post author

    En daar is dan ook niets mis mee. Elk van de bovenstaande uitspraken zijn gepast in bepaalde omstandigheden. Dat je zegt dat je van elkaar houdt is uitstekend, dat je bij elk gesprek dat ook maar zijdelings over relaties gaat roept “maar liefde is waar het uiteindelijk om draait”… nou ja, op een gegeven moment gaan je vrienden dan ook zeggen “jaja, liefdeliefde, houd toch eens op”.

    Reply
 16. Fabi

  De aller irritantste is als iemand je aanspreekt met
  “hey sletje…….nog veel meer bullshit……neuken?” Haak direct af….
  en idd “ben jij een pijn of lust sletje?”

  Eigenlijk gewoon Sletje en neuken…. wat is dat voor een manier om iemand aan te spreken???
  (Internet voorbeelden dit he…)

  Reply
 17. Vikras

  Zonder de begrippen Communicatie, Klik, Respect, Vertrouwen is geen enkele relatie mogelijk … vanilla noch BDSM! Maar zeer zeker behoort ook de nog niet gehoorde Openminded daartoe!

  Wat geldt voor bijna alles is dat wanneer iets uitentreuren wordt gebruikt, je op zeker moment een reactie krijgt van je omgeving van “Hou nou eens op … we weten het nu wel …” zoals Marijke hier net boven terecht aangeeft!
  Het is het bekend “TE” (te veel, te vaak, te etc.)!

  Bij elke 1e ontmoeting ben je in de beginfase “gelijken” totdat info over en weer is uitgewisseld en je van elkaar weet wat er ongeveer wordt verwacht. Derhalve ben ik het volledig eens met wat Fabi hierboven aangeeft bij het aanspreken van een ander.

  Reply
 18. Herman

  Wat voor site is dit ???
  De enige die iets zinnigs schrijft lijkt mij LittleLissie.

  (met Marijke heb ik jaren geleden een afspraak gemaakt voor een meting die plots toch niet doorging)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.