Hoe vrouwen masturberen

Op de middelbare school kreeg ik seksuele voorlichting, en uiteraard boden ze ons toen ook informatie over masturbatie. Ik ben vrij jong, en in mijn jeugd was masturbatie al veel meer sociaal geaccepteerd dan vroegah. Nu moet ik er bij zeggen dat seksuele voorlichting op mijn school bepaald niet goed was: seks was penetratie, geslachtsdelen zijn de interne structuren en de clitoris was een klein bobbeltje. Homoseksualiteit werd helemaal achter in het hoofdstuk in 1 alinea nog snel even genoemd, relaties en verliefdheid kregen een paragraaf. Hoe de menstruale cyclus in elkaar stook wist ik wel, wat ‘pijpen’ betekende niet. Ik vind nog steeds dat seksuele voorlichting op scholen tekort schiet.

De meeste informatie kreeg ik uit andere bronnen. Zo las ik graag de Fancy, een voor de rest niet zo boeiend tienermeidenblad, waarin een heel onderdeel over seks zat. Elke maand een uitgebreider artikel over een bepaald onderwerp (over het orgasme, over vingeren, over seksueel geweld, over relaties uit maken, over sperma) en verder hadden ze een uitgebreide vragen-rubriek. De Break-Out had een zelfde soort onderdeel, maar dat vond ik toch nog altijd een te wat obsceen blad (ze hadden het de hele tijd over neuken enzo, mij wat te plat). Fancy heeft me in feite alles geleerd over seks. Het is dankzij Fancy dat ik me ineens realiseerde dat sperma ook weer uit een vagina komt lopen als je het erin spuit. Dat er zoiets bestaat als orale seks. Realiseer je wel, ik was 13 toen ik dat blad begon te lezen. Ik had het me allemaal nooit gerealiseerd en ik vond het maar reuze interessant!

En masturbatie werd natuurlijk ook besproken. De informatie die de Fancy me gaf kwam goed overeen met de informatie die ik op school kreeg. Fancy was iets uitgebreider en explicieter, maar ze spraken elkaar bepaald niet tegen. Op school zagen we een voorlichtingsfilm over seks, waarbij er ook een beeld was van een vrouw die onder een laken lag, op haar rug en met haar benen gespreid. Aan de bewegingen onder het laken was te zien dat ze zichzelf bij haar geslachtsdelen aanraakte (hilariteit in de klas). In de Fancy stonden lijntekeningen van een vrouw die op haar rug op bed lag, en dan een meer close-up tekening van de vulva waarin aangegeven werd waar de clitoris en de vagina zitten. Er stond dan vaak tekst bij, bijvoorbeeld dat veel meiden het niet fijn vinden om heel direct de clit aan te raken en dat je er ook omheen kunt wrijven. In de Break-Out deden ze niet kinderachtig, en plaatsten gewoon foto’s van naakte vrouwen die (soms met een breed glimlachende man of vrouw ernaast, die dan hun partner voorstelt) op een tiener-bed lagen en met de benen gespreid hun clit stimuleerden.

Dus ik ging er altijd vanuit dat dat is hoe de meeste vrouwen masturberen.Β  Op hun rug, de benen gespreid en dan met de vingers de clitoris stimuleren. Soms las je wel eens dat er ook andere manieren waren, dat sommige meiden wat afwijkende vormen van masturberen hadden en daar was ook niets mis mee. Maar ‘normaal’ masturberen deed je op je rug, met je vingers. Eventueel met een vibrator.

Ik praat veel over seks. Het is niet zo dat ik alle intieme details van het seksleven van al mijn vrienden ken, maar ik denk wel dat er in mijn kennissenkring opvallend open over seks wordt gesproken. Ook masturbatie is niet taboe, maar het valt me wel op dat er wat meer schaamte lijkt te bestaan wanneer het gaat over masturbatie ‘technieken’. Dus niet alleen dat je het doet, maar vooral ook hoe. Meiden die met een strak gezicht melden dat het fisten niet helemaal lukte of dat ze weer eens met een voorbinder genomen willen worden krijgen een blos als het gaat over hoe ze zichzelf een orgasme bezorgen. Vrouwen die ik in zeer compromitterende situaties heb gezien voelen zich ineens ongemakkelijk als ze met me praten over masturbatie. Eigenlijk bijna alle vrouwen die ik kenΒ  masturberen niet primair op de ‘normale’ manier. En een heel aantal van hen schaamt zich hier wat voor, heeft zichzelf aan proberen te leren op de ‘normale’ manier te masturberen. Maar wat is ‘normaal’ als de meeste vrouwen het anders doen?

Ik heb hier geen onderzoek naar gedaan, weinig onderzoek over gelezen en ik ken niet genoeg vrouwen om hier goed onderbouwde uitspraken over te doen. Maar ik heb de indruk dat maar weinig vrouwen ooit begonnen met ‘normaal’ masturberen en dat de meesten nog steeds geregeld hun oorspronkelijke methode gebruiken, ondanks het feit dat ze zich de ‘normale’ manier hebben aangeleerd. Hoe masturberen vrouwen dan? Ik vroeg het mijn vrouwelijke kennissen en heb het internet afgespeurd naar ervaringsverhalen (teh internetz!) en kwam tot de volgende conclusie:

They clamp and grind.

Dekens tussen benen gepropt, de benen stevig tegen elkaar drukken en dan tegen de dekens aan rijden. De benen kruisen, een arm tussen de benen geklemd en dan tegen de pols aan rijden. Vrouwen liggen tijdens het masturberen vaak op hun buik of op hun zij. Of ze zitten/staan rechtop en rijden met hun vulva tegen een rand van een deur, stoelpoot, een kussen, een knuffel, iets anders stevigs. Penetratie komt echt wel voor, vaak als extra stimulatie tijdens het masturberen. En ook met de vingers de clit stimuleren gebeurt echt wel. Of met een waterstraal (bad of douche) de clit stimuleren, ook erg populair. Maar vrouwen rijden wat af met z’n allen, dat ‘ grinden’ kwam echt keer op keer op keer terug.

Waarom leren we dat nergens? Waarom denken zo veel vrouwen dat wat zij doen raar en een beetje beschamend is? En waarom krijgen we elke keer plaatjes van op hun rug liggende vrouwen die helemaal niets aan het bereiden zijn?

21 thoughts on “Hoe vrouwen masturberen

 1. Bianca^

  De Fancy was echt geweldig toen ik jong was en gaf mij veel betere seksuele voorlichting dan mijn biologieleraar.

  Reply
 2. Mireille

  Ik doe het toch het liefst met m’n vingers, maar dan nog steeds “clamp and grind” ik πŸ˜‰

  En Fancy en Break-Out.. ja.. die hebben wel geholpen. Met je eens dat Break-Out te plat was.. Fancy was tof!

  Reply
 3. faery

  Hmm, ik heb het wel altijd gedaab op m’n rug liggend en met m’n benen wijd. Vanaf m’n twaalfde ongeveer. Echt clamp en grind deed (en doe) ik eigenlijk niet :S

  Reply
 4. Voleuse

  Hihi, ik las ook altijd de fancy voor de seksafdeling!

  Maar ik masturbeer eigenlijk ook op de ‘normale’ manier. Maar ik zal het proberen πŸ™‚

  Reply
 5. Elisabeth

  Jeetje, ik heb nog nooit anders dan op de ‘normale’ manier gemasturbeerd. Ik heb nog van alles uit te proberen, thnx voor de inspiratie :P!

  Reply
 6. Rob

  Tja voorlichting op school … die schiet denk ik heeeeel veeeel te kort. Dat was “vroeger” zo en dat is volgens mij nu nog zo, helaas.

  Ga jij het nog eens onderzoeken, Marijke?
  Succes enne bedankt voor dit artikel.

  Groet,
  Rob

  Reply
 7. TheMathematician

  Ik kan hier als man natuurlijk niet over meepraten.

  Maar ik vraag me wel af of dat nu voor mannen ook geldt, dat er veel verschillende technieken zijn die je niet leert bij de voorlichting.

  Reply
  1. Pon Farr

   Ik begin als tienjarig jongetje met masturberen. Ik sliep met een onderbroek aan en ik merkte al gauw dat ik die kon gebruiken. Bij het aftrekken deed ik de ene kant van de onderbroek om mijn plassertje en balletjes heen, terwijl ik de andere kant zo strak mogelijk tegen mijn bilnaad trok. Dus ik gebruikte de slip tegelijk als cockring en als string. Ik had geen voorlichting nodig om te merken dat het extra prettig was om de anus te stimuleren. Tegenwoordig heb ik daar gespecialiseerde hulpmiddelen voor πŸ™‚

   Reply
 8. Switch1987

  Coole post en idd erg herkenbaar! Ik ben idd begonnen met een kussen tussen mijn benen en daar overheen “rijden” Ik sliep vroeger samen met mijn zusje op 1 kamer en we hadden hier zelfs een woord voor “sjoeksen”

  Tegenwoordig doe ik het wel op de “normale” manier, op mijn rug met mijn vingers of een vibrator, of onder de douche met een waterstraal. Maar soms is het te gevoelig en dan doe ik het gewoon op mijn oude vertrouwde manier.

  Maar ik ben het met je eens dat seksuele voorlichting wat dit betreft aardig tekortschiet ( en ook op veel andere zaken, het is vaak toch vooral het technische gedeelte wat besproken wordt)

  Reply
 9. Guilty

  @TheMathematician
  De voorlichting die ik heb gehad ging niet echt in op dingen als glijmiddel gebruiken, prostaatsitumulatie, of uberhaupt het gebruiken van hulpmiddelen. Dus ja, ik denk zeker dat dit voor mannen ook opgaat (en die praten er ook nog eens weinig over met elkaar).

  Reply
 10. AnnaFB

  Wow! Ik kan me echt in elk deel herkennen van deze post. Ook onder mijn vriendengroep was over seks praten normaal en leek alles bespreekbaar. Maar zodra het onderwerp op masturberen aankomt lijkt het erop dat iedereen daar over zwijgt of kort door de bocht over is. Afgezien van twee vrouwen waarvan ik weet dat ze weleens op de ouderwetse manier zichzelf doen, lijkt iedereen netjes de instructies te volgen en dacht ik altijd dat ik de enige was die den dekens gebruikte.

  Dankjewel voor de leuke post!

  Reply
 11. kitten

  Hihihi, daarin ben ik dan abnormaal! πŸ˜€ Voor ik vibrators ontdekte, lag ik meestal wel op mijn buik, maar “grinden” heb ik eigenlijk niet gedaan. En sinds ik vibrators heb – en zeker die enorme Hitachi – is op de buik gewoon niet handig meer. Dan krijg ik dat enorme apparaat er niet meer prettig tussen. Dus tegenwoordig lig ik keurig zoals in de schoolboekjes op mijn rug. πŸ™‚

  Overigens werd er bij mij op school niet zo expliciet over masturbatie verteld. En nog steeds schieten scholen daarin inderdaad tekort…

  Reply
 12. RenΓ©

  Net zoals niet alle vrouwen op hun rug liggen te vingeren wanneer ze masturberen, staan niet alle mannen zich onder de douche af te trekken. Of toch lang niet altijd. Ik, man, grind ook. Soms met kussen, soms tegen het matras, soms tegen de muur van de douche. En da’s best wel tof eigenlijk :-).

  Reply
 13. V

  Ook vrouwen kunnen op verschillende manier masturberen, zoals bij mannen. Zo vaak als ze maar willen. Of het nou in bed is, of onder de douche met een douchestraal of op een ander manier. Masturbatie blijft een goed recept, om van je stress af te komen of oververmoeidheid. Verder, als je het fijn vindt om te masturberen, moet je het zeker niet laten.

  Reply
 14. Eddie

  Hoi!

  Ik heb een vrouw ontmoet die van een bortsharnas houdt, en bondage, maar haar handen wilt ze vrij houden.
  wat moet ik doen?
  Ik wil haar handen en voeten binden, maar ze wil niet

  Grtjs Eddie

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.