Advies van Marijke

Ik ervaar als mijn probleem dat ik wel de indruk heb dat er, hier op fetlife en breder binnen de bdsm gemeenschap, wel vrouwen zijn waar ik als de persoon die ik ben zinvol aansluiting bij kan vinden – zinvol in de zin dat het voor ons beiden waardevol kan blijken -, maar ik weet niet hoe die te ontmoeten. Ik heb het idee dat ik mij op de meeste feesten slecht op mijn gemak zou voelen – vooral doordat ik als alleenstaande man al snel als loser over kom en ook doordat ik house slecht kan verdragen en eigenlijk niet eens als muziek beschouw -, en dat ik als ik mij slecht op mijn gemak voel waarschijnlijk op vrouwen niet zo aantrekkelijk over kom.

Feesten zijn er in allerlei vormen. Zo is er het typische fetish feest, waar mensen in spannende outfits (verplicht lak, leer, rubber of uniform) op house muziek staan te feesten. Zelf ben ik een keer naar Clinic gegaan, in een geleende outfit trouwens, waar ik me alsnog behoorlijk underdressed voelde! Ik draag weinig make-up en heb mijn haar niet echt in een spannend model of iets dergelijks, sta je daar tussen alle compleet opgetutte feestbeesten een beetje je awkward dans-moves te showen.. Ik drink ook nog eens weinig én ik gebruik geen drugs! Gelukkig was ik met drie vrienden, want het was niet het soort feest waar ik persoonlijk makkelijk contact zou maken met anderen. Ik vond het best een leuke ervaring, maar een plek om nieuwe mensen te leren kennen was het voor mij niet. Ik zou niet alleen naar een fetish feest durven en ik snap maar al te goed dat de vraagsteller daar ook niet zo om staat te springen.

Maar gelukkig zijn er ook heel ander soort feesten. Zo zijn de meeste SM feesten een stuk rustiger. In een leuk jurkje, net pak of zelfs je spijkerbroek met zwart shirt val je helemaal niet op, lang niet iedereen draagt iets spannends. Er staat geen harde muziek aan, in plaats daarvan is er wat rustige achtergrondmuziek (in het ergste geval het kapot-gedraaide Enya, in betere gevallen wat pop of makkelijke rock of zo). Als je zelf niet al te sociaal angstig bent heb je gemakkelijk aanspraak, mensen zijn er om sociale contacten op te doen en gezellig met anderen te kletsen dus dat komt prima uit. Hoe het als man alleen is weet ik niet (ik ben geen man) maar ik heb genoeg vrienden die in hun eentje naar feesten gaan. Natuurlijk is dat een drempel, maar het is zeker te doen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan BDSMNext, de feesten van Phees of een VSSM bijeenkomst. Deze worden meestal aangekondigd op Fetlife.

En dan zijn er nog de munches, en die zijn echt helemaal de bom als het je vooral om sociale contacten te doen is. Munches zijn bijeenkomsten op niet-SM plekken waarbij het niet de bedoeling is dat je in sexy outfits komt of er spannende dingen gaat doen, dat is niet toegestaan. Zelf organiseerde ik al Meet The Kinksters in Den Bosch, en als ik dat weer organiseer zal dat hier aangekondigd hebben. Laced Up heeft allerlei super leuke gespreksavonden en workshops die absoluut de moeite waard zijn. In Den Bosch zijn er de avonden van On Top Of Love, die ik zelf ook heel gezellig vind. Als je de events op Fetlife in de gaten houdt kom je daarnaast nog allerlei meetings in parken, restaurants (sushi is heel populair) en gespreksavonden tegen. Super leuk!

Als je een vrouw zoekt om spannende dingen mee te doen dan is het verstandig om dat doel even uit je gedachten te verbannen. Ga naar dit soort events om leuke mensen te spreken en een gezellige tijd te hebben. Het klikt vanzelf een keer met iemand!

Een reactie op “Advies van Marijke

  1. Laurens

    hallo Marijke

    ik he soms kort een relatie met een hele leuke meid nu heeft zij mij verteld dat ze dominant is en van bdsm houd dit is altijd al een stout fantasie van mij geweest alleen nu komt het ik ben daar kompleet niet in thuis weet me vaak geen houding te geven nu heeft ze mij een test laten doen en daar kwam uit dat ik een switch ben dit past wel echt in mijn gevoel/profiel maar ik ben nog te on ervaren om mijn vriendin te domineren nu laat ik mij lekker door haar verwennen alleen weet ik af en toe geen houding te geven nu heb ik van een andere vriendin deze website gekregen mischien kan jij me wat tips en toels geven

    groeten Laurens

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.