9 reacties op “Te schattig

  1. guido

   Deze samen met het stukje over mannelijkes subs (waarin je je negatief uitlaat naar mannen) zijn beide prachtige voorbeelden van hoe diep mannen gewend zijn zich op te offeren. Marijke volgens mij zit je nog in het mannen domineren vrouwen worden gebruikt wereldbeeld. Klopt helemaal niet!

   Reply
 1. guido

  Dat is toch een kernstelling van het feminisme, the patriarchy? Volgens mij zijn er veel feministen die tegenwoordig afstand nemen van feminisme, omdat het woord te problematisch is geworden. De gemiddelde persoon die zich geleerde feminist noemt is doorgeschoten.

  Daarnaast bestaat er niet tot nauwelijks aandacht juist voor de mannenissues. Ja er zijn meer mannen aan de leiding, maar nee voor de gewone man betekent dit niet veel. Mannen vallen steeds meer uit de maatschappij en het wordt niet beter maar erger/zorgelijk.

  Ik heb het idee dat ik hier vooral vrouwenissues lees en dat je soms iets aanvult over mannen maar het raakt de kern onvoldoende. Vrouwenissues zoals schoonheid, verkrachting, subs die zich weggeven(terwijl ze juist een pluim verdienen doordat ze tegengesteld reageren aan mannelijke stereotypes), de zogenaamde inherente vrouwelijke behoeftes(dit stimuleert ongelijkheid), de clip over man zijn, die teveel is van het type man dader vrouw slachtoffer, ik mis info over de empathie kloof naar mannelijke emoties en problemen tov dat van vrouwen, ik mis de info over de objectificatie van mannen in films die sterven alsof het poppetjes zijn, het stereotype manbeeld die tegen de natuur in gaat van hoe mannen natuurlijk zijn.

  Reply
  1. Marijke Post author

   Waarom zou ik daarover moeten schrijven?

   Het is heel opvallend hoe veel dit gebeurt. Schrijf je over verkoudheden, krijg je het verwijt dat je niet over gebroken botten schrijft. Of je schrijft over kinderarbeid, krijg je het verwijt dat je niet over klimaatverandering schrijft. Of je komt op voor de rechten van sekswerkers, krijg je de vraag waarom je niet op komt voor de rechten van zzp’ers. Alsof je moet zwijgen of anders iedereen redden. En soms maakt men het nog doller: wordt een zwarte auteur die schrijft over racisme verweten dat “witte mensen heus ook racisme meemaken, waarom schrijf je daar nooit over?!”. Bizar heh. Ik krijg wel eens mails waarom ik nooit over vrouwenbesnijdenis schrijf (“je bent toch feminist?!”) of waarom ik zo weinig aandacht heb voor interculturele kwesties (“of weet je daar weinig van? En dat voor een feminist?!”).

   Men noemt het tegenwoordig ‘but the menz!’ als een man op een blog of forum over feminisme komt vertellen dat zij het over mannen-issues moeten hebben. Een beetje alsof je op een blog of forum over AIDS gaat roepen dat kanker ook heel erg is. Het één hoeft niet erger te zijn dan het ander, je mag een hele blog aan AIDS besteden zonder ooit kanker te benoemen. Ik mag het over vrouwenkwesties hebben zonder het ooit over mannen te hebben.

   Maar dat doe ik niet. Ik heb het voortdurend over mannenzaken (zoals de pedo-heksenjacht en de prostituanten-bashing). Maar ik heb die plicht niet. Ik schrijf gewoon over wat ik boeiend vind, en ik heb geen verantwoordelijkheid om mensen te pleasen in de keuze van mijn onderwerpen. En ik heb niet de plicht volledig te zijn, ik pretendeer dat ook niet te zijn.

   But The Menz?! Ja, da’s ook heel erg. Maar ik ben het niemand verplicht over ieder onrecht te schrijven.

   Reply
 2. guido

  ik hoop juist meer vrouw en man perspectieven te zien. Het 1 is ook heel vaak gelinkt aan het ander en soms ook niet inderdaad. Al denk ik dat beide kanten belichten wel gebalanceerd in het voordeel voor beiden, zeker ook voor vrouwen. Maar je bent niks verplicht natuurlijk. Mag al blij zijn dat de site bestaat.

  Alleen moet je wel erg zoeken om het manperspectief te vinden tegenwoordig. Wat dat betreft is jou blog nog beter gebalanceerd dan het gros wat ik zie. Dus mn commentaar is wellicht wat te fel en zou terechter op andere plekken zijn. Maar daar begin ik niet aan, geen/weinig kans dat het overkomt namelijk..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.