Doe mee met de SM Cursus!

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het  ontwikkelen van een online cursus over SM, speciaal voor hulpverleners. Een SM cursus voor zorgprofessionals dus:

Onderzoek toont aan dat SM’ers hun voorkeur vaak geheim houden voor hun zorgverleners, ook wanneer hun problemen te maken hebben met hun SM-voorkeur. In de cursus SM in de Praktijk wordt u bekend gemaakt met wetenschappelijke kennis op het gebied van SM. Door video-opnames en een interactieve webinar hoort u de ervaringen van Nederlandse SM’ers zelf en gaan we in op de praktijk: hoe pakt u het aan wanneer een SM’er zich met problemen bij u meldt?

We hopen natuurlijk dat alle hulpverleners mee doen zodat heel Nederland kink-vriendelijk wordt :D. Je kunt helpen door de cursus onder de aandacht te brengen van je eigen zorgprofessionals, of zelf mee te doen uiteraard!

Tijdens de cursus krijg je college van mij en vele andere docenten, zoals Gert Hekma, Erik van Beek, Lam Keijsers en Andreas Wismeijer. Die laatste is inderdaad die van het onderzoek naar SM-ers in Nederland! Daarnaast hebben we SM-ers zelf geinterviewd en die komen dan ook volop aan het woord.

http://www.smindepraktijk.nl/

4 reacties op “Doe mee met de SM Cursus!

 1. Hans West

  Klinkt spannend. En een goede zaak.
  Je weet misschien dat ik ook met een dergelijk iets bezig was dus als we samen kunnen werken is dat misschien een goed idee

  Reply
 2. Nico2000

  In hoeverre heb je zelf intresse of ervaring in BDSM?
  Want van intervieuwtjes alleen leer je niet veel.
  Zeker niet genoeg om andere mensen te onderwijzen.

  Reply
  1. Marijke Post author

   De cursus is een combinatie van ervaringen van SM-ers zelf en professionals op het gebied van seksualiteit. Want inderdaad, alleen van buitenaf bespreken slaat nergens op!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.