Het einde van Fetlife?

Fetlife was al jaren dé website die ik iedereen aan kon raden wanneer ze graag actief wilden worden in de SM scene. Begrijp me niet verkeerd, er was meer dan genoeg om kritiek op te hebben. Zo zijn ze nog nooit goed omgegaan met nare mensen, abusers en bullies. Hun beveiliging bleef een lachertje, je kon op compleet random fetishes (zoals hypnose (??)) niet zoeken omdat creditcard maatschappijen daar moeite mee hadden, er ging echt zo veel niet goed. Maar als het ging om contact maken met je community was er gewoon geen betere plek. Alle workshops vind je daar, alle feesten, alle munches, iedereen is er te vinden.

FetlifeZe hebben Fetlife gesloten voor nieuwe leden…

Over een tijdje zal het mogelijk worden om met een invite van een bestaand lid wel weer een account te krijgen, maar dit is dus alleen voor mensen die al actief zijn in de scene, mensen kennen en dus iemand kunnen vragen om een invite. Voor iedereen die nieuw is, daar is gewoon geen oplossing meer voor. Je kunt niet naar munches gaan want je kunt ze niet vinden op Fetlife want je bent geen lid, je kunt geen lid worden want je gaat niet naar munches en kent niemand, maar omdat je niemand kent kun je ook niet op Fetlife een munch vinden.

En voor de Nederlandse scene is het een ramp. Onze feestjes zijn vaak niet zo professioneel georganiseerd, het is meestal een groepje mensen wat super veel tijd en eigen geld steekt in een event, het wordt een paar maanden bijzonder populair en dan komt er weer wat nieuws voor in de plaats. De meeste events hebben niet eens een eigen website en munches zijn vaak spontaan, je gooit de event online en mensen komen gewoon. Zonder nieuwe mensen zal dit allemaal op zijn gat komen te liggen.

Voor Fetlife hadden we onze fora nog – SamariuM, Wandering Spirits, zelfs BDSM Zaken back in the day. Maar toen Fetlife populair werd is alles daarheen verhuisd, en zijn de fora stil geworden. Ik weet niet waar nieuwe mensen ons voortaan gaan vinden.

23 thoughts on “Het einde van Fetlife?

 1. MrVlam

  Ik vind BDSM Zaken best een goede site. Misschien wat nieuw leven inblazen… Moderner, frisser, overzichtelijker.. Zou hier best een bijdrage aan willen leveren.

  Reply
 2. suburbia

  Ziet er idd. niet goed uit zo, ga volledig met jou akkoord. Waarom zouden ze het eigenlijk doen? Om uiteindelijk toch misbruik tegen te gaan? Dan is het wel een heel drastische maatregel die nieuwkomers veel ontzegt.

  Reply
  1. Marijke Post author

   Ze waren bijzonder veel tijd kwijt aan nieuwe leden die enkel lid werden om te klooien, de regels niet begrepen en andere tijdrovende dingen deden.

   Reply
 3. onderdaan69

  Voor zover ik weet bestaat bdsm zaken nog steeds, maar wellicht dat je wat anders bedoelt qua volk wat er komt en (al dan niet) reageerd ?
  Anyway bedoel er niks mee gewoon even meedenken

  Reply
 4. Fadinggender

  Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat, of er dit keer wel geluisterd gaat worden naar de feedback. En zo niet, dan kan ik alleen maar Dr. Malcolm citeren: “Life will find a way.” Terug naar de fora, of een nieuw opkomen Social Network.

  Reply
  1. Marijke Post author

   Inderdaad. Er ontstaat wel weer wat nieuws. Maar ik vind het jammer, want fetlife verbond de internationale community op een manier die we nog niet eerder mee hadden gemaakt :(.

   Reply
 5. zwarte vlinder

  Ik wou een paar dagen geleden ook een profiel op fetlife aanmaken maar krijg dan de melding dat ik een mail krijg als ze nieuwe leden toelaten… Nu lees ik hier dus dat het alleen werkt met een invite.

  Reply
 6. pimpelpanter

  heb al gehoord dat mensen een profiel op FET verkopen… die hebben er dan twee of drie ooit aangemaakt… wel weer bizar.

  het is een beetje het lot van sociale media in het algemeen, hyves is er ooit aan ten onder gegaan;
  veel , heel veel werk is het om de onbenullen, onbeschoften, en andere on- mensen te dresseren en weg te halen. Bij farcebook is het niet anders – dat het beheer maar knudde is (veel aandacht voor vrouwentepels, niets voor bully’s of stalkers).

  een vraag is; heeft fetlife geen perspectief hiervoor?

  Reply
 7. Bill

  Dit is wat de mensen achter Fetlife hierover zeggen:
  A More Secure Signup

  by JohnBaku 5 days ago

  Two of the questions from the FAQ we posted in our last announcement about changes to our signup process:

  How will people be able to join FetLife in the future?

  That is something we will iterate over. But at first, kinksters will only be able to join by invite only.

  and

  How about people who don’t know anyone on FetLife and want to join? I didn’t know anyone when I joined!

  Neither did I! But all problems have solutions and all solutions have pros and cons. We are putting one foot in front of the other and we will iterate until we find the right balance that creates the best possible community.

  The invitation system was not the end game… it was the first step of many that we believe will help improve the health of the community.

  Last week we launched invitations. Today we are launching a more secure signup process.

  How will it differ from how signup has worked in the past? The main difference is that kinksters will be asked to verify themselves through a one-time anonymous text message if they weren’t invited by another member of the community.

  Very similar to what many of the larger email and messaging platforms are currently doing. Sites and services that include GMail, Yahoo Mail, Hotmail, WhatsApp, and many more.

  Will everyone feel comfortable verifying themselves via a one-time anonymous text message. Definitely not… just like not everyone feels comfortable sharing their email address with us.

  At the end of the day, it’s all about trying to strike the right balance between the community’s overall health and a new member’s privacy concern.

  We will continue to listen to your feedback while watching how these changes affect the health of the community. All while continuing to iterate over FetLife’s onboarding process to better set kinksters up for success.

  Kwestie van geduld hebben dus, denk ik! Er wordt hard aan gewerkt om een goed systeem voor het registreren voor Fetlife te maken. Voor nu werkt het (nog) via invite!
  Een fetlifer.

  Reply
 8. Tara

  Mooi stukje
  Ik ben dus ook een nieuwe
  Geproefd ervan en nu meer willen weten
  Maar ik vind het een hele zoektocht
  Kwam uiteindelijk hier terecht
  Blij met de stukjes informatie

  Reply
 9. suerachel

  Ik heb geen mobiel en kan me dus niet aanmelden. Het ligt niet altijd zo makkelijk om iemand te vragen om de boodschap aan te nemen, zo’n eenmalig bericht, want je gebruikt iemand anders nummer en je wil ook niet altijd vertellen dat je op een fetish site zit. En alsof diegenen die nu lid zijn zich allemaal aan de regels houden.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.