De Clitoris is een Draakje

clitorisDit is een 3D print van het belangrijkste seksuele orgaan van vagina-people: de clitoris! Vergeet de praat over erwtjes of knopjes, de clit is een complex orgaan wat zich door de hele vulva uitrekt. Het ‘hoofdje’ van het de draak hiernaast is wat de meesten van ons zullen herkennen als de clit, het is het bobbeltje wat aan de voorkant onder het clithoedje uit komt. Net zoals een penis wordt de clitoris bij opwinding erect en opgezwollen, maar in tegenstelling tot de penis bevindt het grootste gedeelte van de clitoris zich in het lichaam in plaats van naar buiten. Tegen de 80% van de vrouwen heeft directe clitorale stimulatie nodig om klaar te kunnen komen, stimulatie van het hoofdje van de draak dus. Maar de clit is zo groot en bevindt zich in zo’n deel van de vulva dat het geen verassing is dat andere vormen van stimulatie ook prettig voelen.

Helaas is het vrouwelijk orgasme nog steeds onderwerp van veel vooroordelen, veroordelingen en misvattingen. Zo zijn er nog steeds mensen die beweren dat zogenaamde ‘vaginale’ orgasmes beter of meer ‘volwassen’ zijn dan orgasmes door stimulatie van de clitoris. Wanneer je kijkt naar de clitoris wordt direct duidelijk hoe onzinnig zulke oordelen zijn, want ook bij penetratie stimuleer je de clitoris, enkel minder direct. Bedenk je als man eens hoe het zou zijn als je klaar zou moeten komen van stimulatie van je ballen. Ik bedoel, natuurlijk, de penis loopt door naar achter en indirect wordt er van alles gestimuleerd, dus druk en beweging in die regio voelt echt wel aangenaam. Maar voor een orgasme hebben de meeste mannen meer directe stimulatie nodig – en vrouwen ook.

Goed, genoeg gepreekt. Kijk nu toch, de clitoris is precies een draakje! En als je haar zo ziet nodigt het uit tot exploratie, want blijkbaar zitten er allerlei gevoelige delen in de vulva. Hoe gaaf is dit joh. Jarenlang is de clitoris vergeten, genegeerd, overgeslagen, en tegenwoordig print je haar gewoon uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.