Contact met SMers

Van de buitenkant kan het een mysterieuze wereld lijken, die SM scene. Om die reden krijg ik regelmatig de vraag hoe je in hemelsnaam in contact kunt komen met die wereld. Journalisten vragen me hoe ze een echte SM-er kunnen spreken. Mensen met interesse in SM vragen zich af hoe ze ooit een uitnodiging voor een party kunnen binnenslepen. SM feesten lijken wel een onbereikbare onderwereld vol spanning en onbekende sociale normen.

Maar dat is niet zo.

Contact Met SMers Op Het Internet

De makkelijkste manier om contact te maken met SMers is door je aan te melden op een website over SM. Iedereen is welkom op Fetlife, een soort Facebook voor kinky mensen. Jongeren kunnen terecht bij SamariuM, dus als je jonger bent dan 34 kun je er eens gaan kijken. WanderingSpirits bestaat nog steeds en ook daar kun je contact met SMers maken.

Ben je een journalist die in contact wil komen met kinky ‘ervaringsdeskundigen’? Fetlife is je beste optie. Realiseer je wel dat SM een populair onderwerp is en er vrijwel dagelijks journalisten op zoek zijn naar een interview, Daarnaast komen er ook nog wel eens engerds langs die gewoon spannende vragen willen stellen en helemaal geen journalist zijn. Gebruik om die reden je echte naam. Daarnaast is het handig om het email adres van de uitgever te gebruiken. Ik realiseer me dat vrijwel alle journalisten als zelfstandige werken, maar gebruik dan in ieder geval het email adres met je eigen domeinnaam.

Contact Met SMers In Het Echt

Feesten en meetings van SMers zijn erg gemakkelijk te vinden. Meld je aan bij Fetlife en kijk onder het kopje ‘events’. Hier vind je alles wat bij jou in de buurt georganiseerd wordt. Als je nieuw bent in de SM wereld en je zou graag wat mensen leren kennen dan kun je het beste naar een munch gaan. Een munch is een bijeenkomst van SMers op een niet-SM locatie, zoals bijvoorbeeld een restaurant. Iedereen draagt normale kleding en er gebeurt niets bijzonders, mensen praten gewoon.

Als je liever naar een SM feest gaat zijn er talloze opties. Veel mensen vinden het spannend om alleen te gaan, dus voel je vrij even contact op te nemen met de organisatoren. Vaak willen zij je wel opvangen.
Ben je journalist? Wees dan respectvol, veel mensen zitten niet te wachten op aapjeskijkers. Om SMers in het echt te spreken kun je natuurlijk ergens een oproep plaatsen. Je kunt ook contact op nemen met bijvoorbeeld Laced Up of On Top Of Love of MrB. Dat zijn SM winkels die vaak best bereid zijn om je te informeren.

De Verborgen Feestjes

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen die geïnteresseerd zijn in SM; waar vind ik nou de klein verborgen feesten van de echte liefhebbers? In hun hoofd zijn de openbare feesten vooral commercieel. Dat valt echter nogal mee (of tegen), aan SM feesten wordt nauwelijks wat verdiend. Ze worden georganiseerd door vrijwilligers. Feestjes van echte liefhebbers zijn dus gemakkelijk te vinden.

En voor wat betreft de zogenaamde ‘huiskamerfeesten’, nou ja. Dat is net zoals een verjaardagsfeestje. Daarvoor wordt je uitgenodigd door de mensen die je kent, indien ze zin hebben om zo’n feestje te houden. Er is geen geheime code om bij zulke huiskamerfeesten welkom te zijn, geen secret handshake of een insider die je de weg wijst. Maak gewoon kinky vrienden en dan organiseer je samen wat.

7 reacties op “Contact met SMers

 1. R

  Hallo Marijke ik lees je bkog regelmatig en nu zie ik dat je Wandering Spirits aanhaalt ik ben van mening dat deze site niet houd van mensen met een eigen mening . Ik was wat de kerk betreft vrij vroeg wakker wat ik ook heb laten merken op Wandering Spirits er is mij niet gevraagd hoe en waarom maar meteen zonder pardon geblokt omdat er op deze site kerkgangers zijn . Heb uw naasten lief ?? no fuckin’way meteen blokken echte christenen dus . Ik ben nou niet iemand die blindelings als een hersendode een rechte weg bewandeld . ik wist al vroeg dat de RK Kerk vol zat met kindermisbruikers ed. en heb ik op Wandering Spirits ook duidelijk laten merken ,als reatie kwam er dat er mensen waren die baat hadden bij die kerk maar voor mij was reageren niet meer mogelijk maar einde oefening,deze site is niet zo vriendelijk.Amen

  Reply
 2. Els

  Beste Marijke

  Ondanks ik als kind een geestelijk onderdrukkende jeugd heb gehad (Jehova getuige) en vaak lijfelijke straffen moest ondergaan, en daarna in het huwelijk trad dat 14 jaar duurde met een man die hetzelfde met mij deed, heb ik altijd verlangen gehad naar bdsm waarin dwang, agressie, machteloosheid, verkrachting etc. een grote rol speelde, en nog steeds. Ik kijk vaak naar dat soort clips en dat windt mij op. Denk je dat dit verlangen gerelateerd is aan mijn verleden? En zo ja, wat is voor mij de beste manier hiermee om te gaan? Sinds een half jaar heb ik een bdsm liefdes relatie met een man, maar van bdsm is amper tot geen sprake, wat ik ervaar bij hem is zijn natuurlijke dominantie dat ik erg opwindend vind, echter vanilla speelt de hoofdmoot bij ons. Enerzijds verlang ik naar bdsm maar ben verward over mijn verlangen naar de agressieve kant in mij.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.