Ikea voor meer dan één liefde

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png
Een tekening van een Ikea bed voor drie mensen.

Overal wordt er van uit gegaan dat je het bij één partner houdt. Nou ja, één partner tegelijk dan. Dit merk je in hoe er over relaties gesproken wordt, maar zeker ook op allerlei praktische zaken. Hebben jullie wel eens geprobeerd om als driehoofdig koppel op vakantie te gaan? Een hotelkamer voor drie bestaat toch uit een tweepersoonsbed en dan nog een bedje ernaast. Of wat gebeurt er als je besluit kinderen te krijgen? Het is nog steeds bijzonder ingewikkeld om te zorgen dat de ouders ook als zodanig erkend worden. Trouwen met méér dan 1 persoon is zelfs tegen de wet.

En wat denk je er van als je met drie personen wilt samenwonen? De Ikea gaat er niet van uit dat je meer dan één domestic partner hebt.

Chris Cooper, Dasha Tsapenko en Timothy Liu zijn drie ontwerpers, en hun fictieve meubelzaak vol inboedel-voor-drie is te zien bij de Dutch Design Week in Einddhoven. Voor het project gingen ze zelfs een tijdje met z’n drietjes wonen, en werden toen verliefd op elkaar. De relatie hield om allerlei redenen geen stand, maar hun project ging gewoon door.

His, His & Hers
Een foto van een tafel, opgemaakt voor drie personen.

Of je het nou hebt over woondesign, een hotelkamer of de gemiddelde datingapp – bijna overal wordt uitgegaan van relaties tussen twee personen. “Terwijl er veel meer verschillende ideeën zijn over wat liefde is en waar relaties uit kunnen bestaan,” zegt Chris in de showroom.

Artikel op Vice

Mensen in een niet-monogame relatievorm lopen tegen allerlei beperkingen aan. Maar fijn dat er over hun inboedel in ieder geval al is nagedacht. Wie weet is het binnenkort te koop bij Ikea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.