Net zoals onderdanigen binnen BDSM in hun eigen ‘space’ kunnen komen, zo kun je als dominante partner ook flink beïnvloed worden door een fijn SM spel. Soms wordt dat ook wel Domspace genoemd. Domspace betekent dat je hele aandacht bij het SM spel komt, en de dominante gevoelens heel indringend aanwezig zijn. Het lijkt wel een beetje op de focus die je kunt voelen wanneer je iets intensief met iets creatiefs bezig bent, je zit er helemaal in. In Domspace kunnen gevoelens ook erg uitvergroot zijn, zo kun je je ontzettend groot, competent, machtig en betrouwbaar voelen.

Na Domspace kun je ook Domdrop ervaren, een beetje zoals subdrop. Je bent dan labiel, beetje sip, somber misschien zelfs, moe. Het is vergelijkbaar met het gevoel dat je kunt hebben na afronding van een super gaaf project (ik ken het na de laatste voorstelling van een toneelstuk waar je aan mee doet), of het alleenige gevoel na een fijn weekend met vrienden. Het kan helpen om liefdevol contact te hebben met je SM partner, misschien kunnen jullie samen met warme chocolademelk House kijken onder een dekentje?

Een reactie op “Domspace

  1. PaulM

    Voor mij is het nagevoel een beetje als mijn oma die haar sigaret niet op tijd kan roken. Erg prikkelbaar, gesloten, dwingend (dit wil ik en dat ZAL gebeuren). Dus soms heb ik de neiging om dit af te reageren op de verkeerde personen. Misschien zelfs een beetje dominant doen naar vanilla’s. Dat heb ik de zelfde dag en soms de dag erna. 2 dagen later gaat het al weer spoken in mijn hoofd en wil ik een nieuw spel.

    Wel heb ik vaak rond het spel dat ik alles er om heen vergeet. Ik vind ook dat mijn subje die aandacht ook verdient, maar soms is het lastig. Dan hoor ik bijv niet dat er iemand thuis komt als ik net met een zweepje bezig ben…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.