Eindelijk kwam je erachter: je bent BDSM-er!

Misschien had je die fantasieën al jaren in je hoofd en heb je het onlangs een naam kunnen geven. Of misschien kwam je het bij toeval tegen en merkte je dat het je iets deed. Of misschien wist je het altijd al, en heb je nu besloten dat je er iets mee wilt doen. Hoe dan ook, hier zit je nu. Achter je pc deze website te lezen. Maar hoe begin je nu echt met BDSM, hoe kom je van je plek achter de pc naar een daadwerkelijk SM spel?Informatie

Een prima manier om je in BDSM te gaan verdiepen is door erover te gaan lezen. Toegegeven, met een boek kun je geen spannend spel hebben. Maar kennis gaat in de toekomst nog goed van pas komen, dus lees je in. Boeken zijn vaak een goed begin (zie ook de boekenlijst), websites zitten ook vol informatie. Wees je ervan bewust dat dat iedereen een website kan schrijven, iedereen kan een boek publiceren. Raadpleeg verschillende bronnen en wees zelf kritisch.

Ontmoeten van mensen

Een tweede stap die je zou kunnen zetten, is het ontmoeten van mensen. Je kunt immers heel veel leren van mensen die al langer bezig zijn. Als je het aandurft om naar feesten of verenigingsbijeenkomsten te gaan, zul je merken dat heel veel bezoekers het geen enkel probleem vinden om jou iets uit te leggen. Als je net iemand een mooi spel hebt zien spelen, kun je na afloop vaak best op iemand afstappen met wat vragen (hou wel in de gaten dat mensen vaak direct na een spel wel even willen bijkomen, dus bespring ze niet direct en vraag vriendelijk of het uitkomt). Daarnaast organiseren verenigingen en feesten soms workshops over specialistische onderwerpen waar je heel gericht je kennis mee kunt uitbreiden. Overigens geldt voor deze informatiebron wel hetzelfde als voor boeken en websites. Het is moeilijk na te gaan hoeveel iemand echt weet. Die prachtige bondage kan bijvoorbeeld best heel onveilig zijn geweest, en helaas zijn zelfs workshops niet altijd betrouwbaar. Doe hiermee dus hetzelfde, spreek met verschillende mensen, en blijf zelf goed nadenken!

Doen!

Tenslotte zul je op een gegeven moment ook gewoon iets moeten gaan doen. Veel dingen kun je pas echt leren door ze te doen. Zoek dus een partner als je die nog niet hebt en begin gewoon. Er zijn heel veel dingen die je ook redelijk makkelijk, veilig en goedkoop kunt doen. Je hoeft echt niet met een twee meter lange bullwhip of een suspension bondage te beginnen. Iemand vastleggen kan makkelijk met metalen of leren boeien en iemand op zijn billen slaan kan ook met een pollepel. En daar hoef je echt geen twintig boeken en vijf workshops voor te volgen. Hou het ook zeker in het begin bij technieken die je beheerst. Je voelt je een stuk zekerder als je niet staat te hannessen met dingen die je eigenlijk niet kunt en meestal is dat ook helemaal niet nodig. Begin simpel, en leer steeds een stukje bij.35 reacties op “Hoe begin ik met BDSM?

 1. wim

  Vroeger heb ik het verhaal van O gelezen in de best mogelijke vertaling. Het heeft diepe indruk op me gemaakt en blijft in mijn gedachten spelen. Tegenwoordig verzamel ik op internet alles wat ik over sm tegenkom. Met mijn vrouw kan ik over zoiets niet praten. Sex an sich is voor haar vies als het niet over kindjes krijgen gaat. Maar dit hele gebeuren blijft bij me rondspoken. Neit lang meer want ik ben 79.

  Reply
  1. Wim

   Hier ook een wim, maar dan wat jonger, 51 jaar.
   lees je tekst en het is alsof ik mijn eigen tekst lees, had het zelf kunnen schrijven.

   Reply
 2. tim

  ik heb ook wel bdsm gevoelens en heb op internet al wat dingen gezien. ook heb ik me wel eens aangemeld op een paar forums en een bdsm groep die op internet veel communiceerde. toch heb ik het nooit aangedurfd om naar een meeting te gaan. ik zou graag eerst met mensen willen praten die er wat makkelijker over praten. maar eigenlijk durf ik er niet goed met vreemden over te praten omdat ik het toch wel een beetje “raar” en ongemakkelijk vind om er over te praten met anderen. kun je me hierin in adviseren?

  Reply
 3. San en Diana

  Hoi Marijke, wat een leuke en informatieve site heb jij. En wat krijgen wij een positief beeld van jou en van deze fascinerende wereld. Erg fijn om er eens zo’n enthousiast en helder beeld van te zien.

  Wij zijn zelf voorzichtig aan het opstarten met wat bondage en zo, en zouden graag eens wat meer ervaring opdoen of tips krijgen van een ervaren meesteres. BIj ons is de vrouw de dominant en de trans/intergender de sub. Wat ons op dit moment toch wat tegenhoudt om naar feesten te gaan waar bdsm een rol speelt, is omdat we soms het gevoel krijgen dat er toch vaak iets met sex bij komt kijken, en dat doen wij heet liefst met elkaar.

  Hoop dat je dit begrijpt en op ons wil reageren met wat tips of misschien elkaar zelfs wilt leren kennen. Wij vinden jou in ieder geval bijzonder.

  groetjes
  San en Diana

  Reply
 4. patrick

  hallo

  beste marijke

  ik loop al jaren,met een fantasie rond.dat ik een vrouwelijke partner zoekt op hoge hakken.
  het zit namelijk zo….ik zou het lekker vinden,dat als een vrouwelijke partner op hoge hakken,mij gebruikt als vloerkleed.want,ik vind dat wel geil en opwindend.nou is mijn vraag?waar of welke site zou ik moeten kijken op internet.en is het ook mogelijk om buiten vrouwen aan te spreken,om over mij heen te lopen.dat ze daarbij hun hoge hakken gebruiken.

  hou mij op de hoogte

  vr gr patrick

  Reply
 5. Curiousss

  Ik heb al me hele leven fantasieën over vast gebonden worden, hard handig bewerkt worden. Gedomineerd worden. Ik heb een schat van een vriend en een prachtige baby dochter maar het wordt met de dag zwaarder omdat ik anders verlang. Hij heeft niks met kinky sex, helemaal niet met sex eigenlijk. En ik begin heel erg gefrustreerd te raken zelfs zo erg dat ik het gevoel heb mijn relatie het zo langer niet gaat redden. Ik weet ook niet meer wat ik moet doen. Stoppen, het gevoel onderdrukken of toch het spel opzoeken of dan met iemand anders? mijn geweten maakt het me moeilijk.. Iemand die ook zoiets heeft meegemaakt?

  Reply
  1. P

   Hoi Curiousss,

   Mijn naam is PJ, 26 jaar.
   Erg herkenbaar, jou verhaal over in een relatie zitten waarin alles perfect gaat behalve, dat erg geen ruimte is om wederzijds kinky sex / bdsm te ontdekken.
   Zij weet van mijn voorkeur maar wil hier helaas niet in mee ontdekken.
   De frustratie van jou is zo herkenbaar voor mij.
   De fantasieen om mijn dominante kant verder te ontdekken worden steeds groter. Wil ik mijn relatie hiervoor op het spel zetten? Of net zoals jij zegt het spel met iemand anders opzoeken

   Reply
   1. Curiousss

    Maar is het het waard? Wil ik dit risico wel lopen? Allemaal vragen die me bezighouden. Kan ik het onderdrukken en voor hoe lang? In het dagelijks leven heb ik de leiding over alles. Niet omdat ik het wil maar omdat het me zo in de schoot is geworpen. Daardoor wordt het gevoel ook heel erg versterkt om ergens op een punt niet meer over de touwtjes in handen te hoeven hebben. Het achter mijn partners rug om dingen doen spreekt me niet aan. Maar ik geloof ook niet dat hij in goed overleg akkoord zou gaan. Ik was 16 en toen had ik mijn eerste dom. Dat wist ik toen nog niet, het kwartje viel pas later, maar nu nog zie ik dat als de beste tijd van mijn leven.. Ik kan soms wel schreeuwen.. Aargh

    Reply
     1. Curiousss

      Das goed. Curiousssk @ hotmail .com
      Fijn om te weten dat ik niet alleen ben hier in, je voelt je al gauw een raar wezen dan.

      Reply
      1. Mirri

       2015, tijd geleden alweer. Jouw situatie is zo herkenbaar. Ondertussen al een oplossing gevonden voor je situatie?

       Reply
    1. Anonymous

     Jeetje wat heftig.
     Ik herken wel een heel hoop in jou gevoelens. En heb ook de gevoelens en verlangen. Maar heb ook kinderen en een vrouw die daar echt niks om geeft.
     Dus probeer het steeds te verdringen maar het komt toch na een poosje steeds weer terug. Zou graag willen weten hoe jij dat blijft volhouden.
     Groetjes . Sander

     Reply
  2. hank020

   Ik ben benieuwd na het lezen van dit stuk hoe het je verder is verlopen?
   Het klinkt alsof het niet lang goed meer gaat.
   het is lastig als je met een partner zit die een andere sexuele beleving heeft of geen.
   Ik heb een tijd een relatie gehad die liefdevol begon maar waar het uiteindelijk uit elkaar groeide en ik steeds meer kwetsende afwijzing naar mijn hoofd kreeg.
   Je hebt nu vast een andere situatie.
   Ik heb uiteindelijk door een zeurend gevoel van verwaarlozing een one nightstand gehad met een vrouw waar ik heerlijk al mijn agressie in de sex kon steken. Toen besefte ik dat ik daar meer mee had dan al de pogingen in de romantische liefde. Misschien zou dat met een andere partner anders zijn hoor!
   Goede sex of sex in het algemeen is toch zeer belangrijk in een relatie en als je partner daar anders over denkt lijdt dat onherroepelijk tot frustratie.

   Reply
  3. Mark

   Hoi Curiousss, ik heb het zelfde, mijn partner wil niet vast gebonden worden of geblindoekt ze wil alleen gepassioneerde seks, dat is ook fijn. maar de gevoelens die ik heb en op de bekende websites volledig in beeld kan zien, is frustrerend. en hoe meer ik zie wat er kan hoe meer ik wil. ik heb dus totaal geen ervaring en het lijkt me juist spannend en opwindend om iemand geestelijk en lichamelijk te ontdekken. en dan steeds een beetje verder. en zolang je er beide maar van geniet en plezier aan hebt. ik denk dat je eerst moet proberen voordat je je gezins leven kapot maakt. wellicht valt het je tegen en denk je na een sessie er anders over.

   Reply
 6. Wendy

  Dit onderwerp triggert mij al jaren.. En kick vreselijk op leer, bondage en dominantie, maar ook kan ik onderdanig zijn wel is waar in mindere mate maar het is aanwezig.. nu heb ik sinds kort iemand waar ik er echt over mee kan praten, alleen hoe pak je de uitvoering daar van aan, want het is toch ook best weer spannend…
  Mijn verlangens om een goeie meesteres te zijn, zijn ook heel sterk aanwezig, hoe ga ik daar mee om en pak ik dat aan, hopelijk zijn er hier mensen die mij het een en ander kunnen vertellen cq gedachten kunnen uit wisselen.

  Reply
 7. Johan

  Wil me ook graag verdiepen in de sm wereld mijn vriendin van vriendin vindt het geweldig en wil graag met mij experimenteren en ik wil haar ook graag dat bieden en niet beperken tot onze regelmatige trio’s

  Reply
 8. alex

  eerdaags vertel ik mijn vrouw over mijn BDSm gevoelens. Ik weet dat ze er weining mee heeft maar voor mij is BDSM de drug die me lekker in mijn vel houdt. Ik ben klaar met verborgen houden van mijn SM praktijken.. natuurlijk niet met de SM.. Na bijna 30 jaar huwelijk durf ik het wel aan..

  Reply
 9. Kimmy

  Hey
  Ik zit al jaren ermee dat ik eigenlijk het graag wat harder heb ik bed, nu is het zo dat ik het zowel graag ontvang als geef. Ik ben dan ook recent begonnen met mijn huidige partner om onze grenzen te gaan verleggen. 1 probleem zijn grens heb ik al bereikt met alle respect natuurlijk, maar ik heb er nog steeds geen voldoening aan.. Ik wil meer, ik wil graag nog meer het gevoel geven dat ik de baas ben in bed. Ik ben me meer en meer beginnen verdiepen in BDSM en ik zou graag de stap nemen om hierin verder te gaan als *meesteres* door verschillende erotica beurzen te gaan bezoeken is de interesse groter en groter geworden, heeft er iemand toevallig tips hoe ik mezelf meer kan bijleren om anderen te domineren? Nu hou ik me vooral bezig met bondage.
  Ik hoor het graag

  Reply
  1. Frank

   Hey Kimmy,

   Ik ben sinds vorig jaar gescheiden en ik heb sinds vorig jaar november een nieuwe vriendin. Wij zijn samen de BDSM wereld aan het verkennen. Zij is de sub en ik ben dominant. Voor ons is het ook nieuw en wij willen ook leren en verkennen. Ik zou het leuk vinden om met je in contact te komen. als je dit leuk vindt, laat maar weten dan geef ik je mijn email adres.

   Reply
 10. Meester Tiemo

  Inderdaad zijn er op http://www.fetlife.com allerlei events waarmee je op een zachte manier kennis kan maken met SM-mensen die je van alles willen uitleggen. Ik zie bijvoorbeeld ook weleens een SM wandeling voorbij komen als event. Die gewoon als wandelgroep de bossen in trekken.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.