Een spacende sub kijkt over het algemeen een beetje wazig en verliefd uit zijn ogen. Niet iedere subspace ziet er hetzelfde uit, maar een aantal kenmerken komen wel vaak terug.

Gebrekkig taalvermogen
Een sub in subspace is over het algemeen niet heel eloquent. Sommige subs kunnen in subspace gewoon blijven praten, maar het is opvallend dat de spraak dan wat warriger en simpeler wordt. Sommige subs gaan in subspace ‘babbelen’, vanalles vertellen en erom giechelen zonder dat het echt een begrijpelijk verhaal wordt. Diep in subspace kan spraak helemaal verdwijnen, er komt dan geen woord meer uit. Een sub die aan het zweven is kan soms nog wel geluiden maken, zoals kreunen of piepen of lachen. Andere subs worden helemaal stil. Voor een Dom kan dit soms verwarrend of lastig zijn, zo’n compleet stille spelpartner. Je krijgt dan totaal geen feedback meer en kunt niet controleren of alles goed gaat met je partner. Als je je onzeker voelt kun je even oogcontact maken met je subje, een zwevende sub heeft over het algemeen een rustige en gelukkige gezichtsuitdrukking.

Gebrekkige cognitieve vermogens
Een zwevende sub snapt er niets meer van maar vindt dat niet erg. Vragen stellen aan een sub in subspace is over het algemeen onbegonnen werk, zelfs de meest simpele vragen worden voor je onderdanige veel te ingewikkeld. Houd er bij het geven van opdrachten ook rekening mee dat je zwevende subje wat makkelijker in de war raakt dan normaal. Houd de opdrachten simpel en eenduidig. Duidelijke statements komen gewoon aan bij je sub, vaak nog helderder dan wanneer ze niet zweeft. Uitspraken als “ik ben trots op je” zullen veel harder aankomen dan normaal, negatieve uitspraken trouwens ook. Herhaaldelijk proberen heldere antwoorden uit je zwevende sub te trekken kan erin resulteren dat je sub uit subspace schiet. Dat is niet erg. Het kan een harde landing betekenen, uit subspace schieten is meestal geen prettige ervaring en sommige subs kunnen er een flinke huilbui van krijgen. Houd er dus rekening mee.

Gebrekkig coördinatie
Het lichaam van je sub kan in subspace bijna dronken lijken. Glazen stoot ze makkelijker om, haren uit het gezicht vegen wil niet meer zo makkelijk. Heel diep in subspace kan een sub zelfs bijna verlamd lijken. Als ze staat begint ze door haar benen te zakken, als ze ligt voel je soms bijna de behoefte om te controleren of ze nog ademt.

Hoog incasseringsvermogen
Een spacende sub kan vaak ineens veel meer hebben. Zijn pijngrens schiet omhoog, moeilijke houdingen houdt hij langer vol en vernederende opdrachten voert hij zonder morren uit. Het is verstandig om er een beetje rekening mee te houden dat je sub nu wat minder goed op zijn eigen grenzen let. Als je het leuk vindt om tijdens subspace je sub een stuk verder te brengen en dingen te laten doen die hij normaal gesproken nooit zou kunnen is dat geen probleem, maar bespreek dat van tevoren even met je partner. In subspace kan hij met een verliefde glimlach de toiletpot schoon likken, maar dat betekent niet per definitie dat hij er de volgende dag nog blij mee is. Te ver over iemands grenzen gaan (bijvoorbeeld heel hard slaan) betekent soms dat iemand even uit subspace schiet. Dit hoeft niet erg te zijn, en als je daarna weer iets zachter doorslaat kan je sub er zelfs nog dieper subspace van in gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.