Dit gaat vanzelf. Maak je hier tijdens het spel ook geen zorgen om, een sub komt vanzelf weer met zijn beide benen op de grond terecht. Wanneer dit gebeurt is niet helemaal te voorspellen. Het kan zijn dat je sub al gedurende het spel weer begint te ‘dalen’ en helderder begint te worden. Het kan ook dat je pas een uur na het spel weer terug begint te komen. Bij de meeste subs heeft het een paar minuten nodig, maar soms kan de nasleep nog een uur duren.

Je spel eindigen.
Voor veel zwevende subs kan het fijn zijn als je het einde van het spel aankondigt, dan kunnen zij zich erop in stellen. Een simpele aankondiging als “nog 10 slagen” of “ik ga je nu los maken” is over het algemeen genoeg. Ondersteun je sub een beetje bij het losmaken, misschien is hij nu wat minder gecoördineerd dan normaal.

Uit subspace schieten.
Het kan gebeuren dat je sub een vrij ruwe landing maakt. Dit gebeurt soms bijvoorbeeld wanneer er binnen het spel iets verkeerd gaat, als er een noodgeval is of als er op emotioneel vlak iets niet helemaal goed loopt. Vergelijk het met slaperigheid. Als je midden in de nacht wakker wordt heb je over het algemeen geen fris hoofd, je bent suffig en vaak een beetje warrig (“moe… moet plassen…”). Als je op dat moment echter zou zien dat je keuken in de fik staat ben je in 1 klap klaarwakker. Op een zelfde manier kan subspace ook heel snel over zijn wanneer er iets gebeurt. En soms zelfs wanneer er niets gebeurt. Gebrekkige nazorg kan er ook voor zorgen dat je sub niet rustig kan landen.

Uit subspace schieten is niet fijn, en het wordt dan ook wel eens een ‘harde landing’ genoemd. Je wordt met je zweverige hoofdje ineens weer de werkelijkheid in geknald. Een psychisch gezonde sub zal hier niet door getraumatiseerd raken of iets dergelijks, je hoeft er ook niet bang voor te zijn dat het gebeurt. Het hoort er gewoon bij en je gaat het zeker nog eens meemaken. Maar het is vaak wel even vervelend. Een uit subspace geschoten sub kan hard gaan huilen, sacherijnig worden of een dag gewoon niet lekker in zijn vel zitten. Heel veel knuffels willen meestal wel helpen.

3 reacties op “Hoe kom je weer uit subspace?

  1. dee, property of MrPascal

    Hoi Marijke, goede informatieve stukjes op je site. Alleen jammer dat je alleen spreekt van een harde landing en niet het begrip submissive rebound (sub drop) behandeld.
    groetjes dee

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.