Als je voor het eerst een SM feest bezoekt kunnen de sociale regels en omgangsvormen je soms vreemd overkomen. Op zich zijn SM-ers niet zo heel anders dan bezoekers van een normale kroeg, maar je zult soms geconfronteerd worden met voor jou onbekend gedrag. Maak je hier geen zorgen over, iedereen heeft zich soms in situaties bevonden waarin het niet helemaal duidelijk was wat de bedoeling was. Wees er een beetje gracieus in en vraag vooral wat er speelt, om uitleg vragen is helemaal prima. Als je vaker dat soort feestjes bezoekt wen je er vanzelf aan, en voor je het weet heb je niet eens door dat bepaalde gedragingen van de buitenkant misschien wel apart lijken.

Instemming is voor SM-ers echt een stokpaardje. Het is dus belangrijk dat je op SM feesten geen dingen gaat doen zonder de expliciete instemming van de betrokkenen. Raak mensen niet ongevraagd aan, drie zoenen of (bij bekenden) een knuffel is prima maar meer intieme aanrakingen bewaar je tot je daar duidelijk toe uitgenodigd wordt. Houd ook je onderdanige of dominante gedrag een beetje onder controle, het wordt niet altijd gewaardeerd als je de stoere meester of slaafse slaaf uit gaat hangen. SM is voor veel mensen heel intiem, dat delen ze liever niet met onbekenden.

SM-ers zijn niet zo heel anders dan niet-SM-ers, dus eigenlijk heb je al heel veel kennis over wat als prettig zal worden ervaren door de andere bezoekers. Als jij in je leren string zwijgend het feest door wandelt, stil staat bij een heet SM spel en ondertussen intens starend naar de boobs van de subvrouw in je kruis staat te graaien ga je geen vrienden maken. Kom je echter blozend en verontschuldigend lachend bij een groepje staan en zeg je “hai ik ben Tom, ik ben nieuw en zenuwachtig! Kan ik me bij jullie gesprek aansluiten?” dan zul je met open armen worden verwelkomd. Niemand verwacht van je dat je één en al zelfvertrouwen de grote meester gaat staan spelen, laat gewoon jezelf zien. Dat werkt ontwapenend.

4 reacties op “Hoe moet ik me gedragen op een SM feest?

 1. Chris

  Hoi Marijke

  Weet u een goede site voor sm feesten fetlife ken ik wel we zoeken meer een huiskamer feest maar dat is underground en
  De boot vanuit Rdam staat bij gay
  Boot het meeste wat er is zijn clubs we weten niet waar we moeten zoeken we willen niet in een kroeg terecht komen bvb veel dank

  Reply
  1. Marijke

   Huiskamer feesten zijn bij mensen thuis. Daarvoor zul je ze dus eerst moeten leren kennen. Beetje zoals verjaardagsfeestjes, die zijn ook niet underground maar je kunt er niet zo maar bij vreemden binnen lopen.

   Reply
 2. Jan Ghysels

  Date SM.nl wat op jouw blog staat blijkt met fake profielen te werken waarmee geen contact mogelijk is. Ik vind dat vreemd en misleidend

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.