Wanneer je erachter bent gekomen dat jij en je partner allebei SM gevoelens hebben lijkt de volgende stap heel simpel: je gaat SM doen! Toch blijkt vaak dat je niet precies weet waar je moet beginnen. Je snapt wel dat je niet meteen zijn voorhoofd moet gaan brandmerken, maar wat kun je wel doen? En hij snapt wel dat jij niet ineens 24/7 op dijhoge laklaarzen gaat rondstampen, maar wat kan hij wel verwachten?

Praat met elkaar

SM gevoelens zijn geen duidelijk omschreven emoties die voor iedereen hetzelfde zijn, SM belevingen verschillen per persoon. De enige manier om erachter te komen wat je partner met jou zou willen doen is erover praten, en beide eerlijk te zijn over je gevoelens. Sommige subs zullen dit aanvankelijk weigeren, aangezien zij van mening zijn dat een Dom gewoon moet doen wat hij wil en dat zij daar geen invloed op willen hebben. Doorvragen zal over het algemeen resulteren in wat duidelijkere antwoorden. Een goede manier om een gesprek te beginnen is de interesse-lijst, ook wel de sublijst genoemd. Dit is een lijst met mogelijke BDSM-activiteiten, variërend van bondage tot brandmerken tot prostitutie. Je kunt je partner vragen deze lijst voor je in te vullen, hem zelf ook in te vullen en dan te kijken waar jullie gedeelde interesses liggen. Misschien nog beter is het om hem samen door te nemen, en bij elke activiteit samen te bespreken wat jullie gevoelens erbij zijn.

Deel fantasieën

Fantasieën zijn een grote bron van kennis en inspiratie. Waar je over fantaseert geeft voor een deel aan wat je graag zou willen doen, en daarnaast kunnen er in je hoofd scenario’s opduiken die geweldig materiaal bieden voor een daadwerkelijk spel. Veel mensen vinden het moeilijk om open te zijn over hun fantasieën. Ze schamen zich er soms voor, denken dat ze rare voorkeuren hebben of dat hun partner ze misschien uit zal lachen. Voor sommige mensen zijn fantasieën ook heel erg privé, ze met een ander delen voelt in zekere zin naakter en intiemer dan bijvoorbeeld het hebben van seks. Het delen van fantasieën kan een activiteit op zichzelf zijn. Horen waar de ander over fantaseert geeft je een kijkje in het hoofd van je partner, je krijgt vrij directe toegang tot zijn of haar BDSM beleving en seksualiteit. Samen fantasieën bespreken is intiem en spannend, en biedt daarnaast een prima manier om elkaar goed te leren kennen.

Gewoon doen

Soms zou je denken dat je er een 5-jarige studie voor nodig hebt, die BDSM. Vooral op internet zul je blaaskaken treffen die van mening zijn dat je een zweep nog niet eens hoort aan te raken laat staan hanteren als je niet jarenlang getraind hebt onder de koepel van een ervaren Meester en dan nog! De meeste BDSM activiteiten zijn niet opvallend gevaarlijk. Pak die flogger, mep jezelf in je gezicht en ervaar dat je nog steeds leeft. Waarschijnlijk doe je jezelf niet eens echt pijn. Wees niet bang om dingen te doen, en vertrouw op je eigen verstand. Je bent verstandig genoeg om niet op de eerste date de vleeshaken uit de kast te trekken en je snapt zelf ook dat iemand letterlijk in de touwen hangen misschien wat vaardigheden vereist. Wees niet bang om gewoon wat te doen. Met een zweepje kun je iemand niet echt kwaad doen, klemmetjes zijn geen probleem, en wat polsen aan bedden vastzetten levert over het algemeen ook geen problemen op. Houd je hoofd erbij en wees vooral niet te bang.

Accepteer elkaars fouten

Subs geloven graag in de perfecte Dominant die precies weet wat hij doet. Deze Dominant bestaat niet, en je partner is het al helemaal niet. Accepteer dat er veel fouten gemaakt gaan worden door jullie beide. Hij gaat nog meerdere keren je nek raken wanneer hij met zijn zweep op je rug mikte. Jij gaat je nog vaak genoeg zo erg met zijn spel bemoeien dat hij er dagenlang geen zin meer in heeft. Hij gaat na een spel in slaap vallen terwijl jij nazorg nodig hebt. Jij gaat na een spel in slaap vallen terwijl hij nazorg nodig heeft. Het is zaak om het elkaar niet kwalijk te nemen. Fouten horen erbij en overkomen iedereen.

Praat nog meer met elkaar

Je partner kan je gedachten niet lezen, en je moet daarom zelf open zijn over je wensen en behoeftes. Denk niet dat zij het zou ‘moeten weten’ wanneer jij iets nodig hebt. Geef het aan als je twee dagen na een spel echt even wilt bellen. Geef het aan als je graag eens wat met bondage zou willen doen. Geef het aan als je behoefte hebt aan wat meer sturing. Communicatie is in elke relatie noodzakelijk, maar wanneer je complexere dingen gaat ondernemen (zoals BDSM) wordt het helemaal onmisbaar. Deel je gevoelens en gedachten met elkaar, en blijf praten over jullie BDSM beleving. Je Dom zal nooit een super-empathische superhuman worden, jullie hebben het maar met elkaars menselijke kanten te doen.

4 reacties op “Ik heb een partner.. wat nu?

 1. Nicole

  Hoi Marijke, ik heb net deze hele mooie website ontdekt, echt super.

  Ik wilde hier mijn ervaring delen hoe wij begonnen met vastbinden. Nu moet ik zeggen dat ik in het begin niets met SM had of zelfs ervan wist. Hij had daarintegen heel sterke SM gevoelens. Terugkijkend heeft hij mij heel langzaam laten wennen. Kleine stapjes en mij het geestelijke initiatief gegeven naar het volgende stapje. De eerste keer vroeg hij mij of hij me mocht blinddoeken. Ik vond dat spannend , hij was heel lief, hij streelde en ik vond het spannend om niets te zien. Dit was voor mij het eerste echte stapje van overgave. Tweede x was weer gewone sex, en dat vond ik jammer, want ik wilde wel weer geblindoekt worden! Ik begon toen hintjes te geven aan hem dat ik het leuk vond en de derde keer deed hij het weer. Dat was super, en dat zei ik ook, en hij zei toen dat hij nog wel meer ideetjes had en ik gaf toen aan dat ik dat spannend vond. Toen op een avond nam hij me mee naar boven en zei zoiets als: dus je vind het spannend om je over te geven en te laten verwennen? Ik zei ja, en toen bleek dat hij handboeien had klaargelegd.
  Je snapt hoe hij het deed, kleine stapjes, mij laten wennen en verwennen en laten verlangen naar meer. Op dit moment bindt hij me regelmatig vast en verwent me. Ik verwen hem ook door latex pakjes en laarzen enzo aan te doen.
  Ik merk nu dat IK graag verder wil. Ik voel een enorme drive om me helemaal over te geven aan hem, ik wil graag dat hij veel verder gaat in zijn dominantie.
  In online sex shops zie ik leuke dingen die ik wil uitproberen (bijv aangelijnd worden met een halsband, lijkt me super geestelijke onderdanigheid). Ik heb ook een sterke sexuele fantasie die ik nog wil doen, in het kort: in woonkamer, ik ben naakt en hij heeft zijn kleren aan, ik moet naar hem toekomen, hij boeit mijn handen op mijn rug zet me op mijn knien, doet zijn gulp open en je weet al wat ik moet doen :-). Als hij klaar is moet ik blijven zitten en hij gaat tv kijken. Ik vind he heeel extreem deze fantasie, maar hij is zoooo sterk. Ik hoop dat mijn mannetje zo dominant wordt dat hij het ooit gaat doen.

  lang verhaal, maar wilde het gewoon delen.

  Reply
 2. Roel

  Hallo Marijke,
  Ook ik heb je gelukkig gevonden en mijn complimenten voor deze website die bol staat van de nuttige informatie en vind het fijn dat dit soort sites er zijn, maar ik zou ook graag nog iets onder de aandacht willen brengen.
  Fantasieën spelen altijd een grote rol in het brein van zowel mannen als vrouwen en vaak zit daar een vorm van BDSM in verscholen en om deze te bevredigen kunnen ze bijvoorbeeld naar een Meesteres of Meester gaan, zeker als het om onderdanige gevoelens gaat.
  Maar wat nu te doen als je Dominante fantasieën hebt en niet precies weet hoe dat te gebruiken bij je partner, die een latex fetisj heeft, dan wordt het al veel lastiger want scholen of opleidingen zijn er voor deze mensen niet. En als je ook nog angst hebt om de dingen verkeerd te doen bij je partner, dan wordt het ook niet echt een pretje.
  We hebben echter de moed niet opgegeven en na veel speurwerk op internet kwamen we bij Mrs Illucia van BDSM Studio House of Submission uit. De website zag er heel erg verzorgd en professioneel uit en als bonus kwam naar voren dat latex ook voor Haar hoog in het vaandel stond. Verder lazen we dat er op 14 november ’18 een Open Huis zou plaatsvinden en dat was al over tien dagen en daar hebben we dan ook maar gebruik van gemaakt om de sfeer eens te proeven.
  Voor mijn vrouw was het zeker een eye opener, het was wel erg druk maar hebben toch een erg prettige indruk van deze Meesteres en de Studio gekregen, ook al was het gesprek natuurlijk niet erg lang.
  Maar onderweg naar huis en later ook thuis hebben we besloten het er op te wagen om een workshop te boeken die fantastisch geholpen heeft en nadat mijn Dominante vrouw nog een keer alleen een vervolg genomen had, is haar angst om dingen verkeerd te doen als sneeuw voor de zon verdwenen.
  Ik wil niet zeggen dat dit ons huwelijk gered heeft, maar het is wel veel beter en een heel stuk gezelliger geworden en we hebben al heel veel speelplezier gehad samen.
  Dus voor de mensen die ook met dit probleem te maken hebben is mijn advies, lees de website van Mrs Illucia goed want Zij heeft heel veel te bieden en rest mij niets anders dan jullie succes te wensen.

  Vriendelijke groet, Roel en zijn Vrouw

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.