Veel mensen die net hebben ontdekt dat ze van SM houden worstelen hiermee. Is het wel normaal dat ik van SM houd? Is er iets mis met me? Het kan heel eenzaam en beangstigend voelen om met dit soort fantasieen rond te lopen, soms lijkt het wel of je de enige bent die verlangt naar BDSM. Veel van de dingen die door je hoofd spoken ‘horen’ niet, ze worden door de maatschappij als raar of verkeerd gezien. Toch ben je niet de enige die deze fantasieen heeft.

Onder niet-SM-ers is het al best normaal om van wat kinky spelletjes te houden. Heel veel stellen doen aan lichte vormen van bondage, gebruiken hun tanden of nagels bij de seks of houden van een rollenspel. In zekere zin wijken BDSM-ers dus helemaal niet af. Maar BDSM-ers gaan over het algemeen vaak wel net een stapje verder. Veel mensen die SM net ontdekken schrikken van de heftigheid van hun eigen gevoelens. De behoefte om onderdanig te zijn kan overweldigend lijken, je dominante gevoelens voelen onbeheersbaar en verkeerd. Het hoort niet, om te willen leven als eigendom van een ander. Het hoort niet, om je partner te willen slaan.

Je bent niet de enige. Heel veel mensen houden van SM, en heel veel mensen hebben in het begin geworsteld met de vragen waar jij nu ook mee worstelt. Voor wat het waard is: je bent dan misschien wel ‘anders’, maar er is niets mis met je SM gevoelens. Wetenschappelijk onderzoek naar SM toont keer op keer aan dat SM-ers niet anders zijn dan andere mensen, ze zijn net vaak gezond, net zo vaak ziek, net zo vaak gelukkig, net zo vaak ongelukkig, hebben net zo vaak een psychische stoornis, er lijkt gewoon niets geks aan de hand te zijn met SM-ers. Behalve dan dat ze van SM houden.

23 reacties op “Is het normaal om van SM te houden?

 1. Kathy

  Hoi Marijke,

  Mijn ex hield van bondage. Ik wist niet zo goed wat
  Ik ermee moest, dus heb ik na een aantal keer proberen
  gezegd dat ik het niet zo leuk vond en hebben we het niet meer gedaan.
  Nu is het uit en ben ik erachter dat ik het toch wel interessant vind tot op zekere hoogte.
  Aangezien ik nog nooit iemand ontmoet heb die het fijn vind.
  Ik wil mezelf geen BDSM-er noemen en weet ook niet of mijn ex het wel is.
  Maar hij had wel veel seksuele gevoelens om mij vast te binden.
  Nu het uit is baal ik dat ik het nooit heb geprobeerd met hem.
  Is het raar om op deze manier seks te hebben met je ex? Omdat het vertrouwd voelt?
  Ik weet dat hij het wel zou willen want hij vertelde me dat hij nog wel eens fantaseerd.
  Maar ik weet niet of het verstandig is, omdat ik nog gevoelens heb voor hem.
  Ik hoop dat je me kunt helpen.

  Groetjes,
  Kathy

  Reply
  1. Marijke

   Hey Kathy,

   Ja, dat weet ik natuurlijk ook niet. Genoeg mensen hebben seks met hun ex. Soms gaat dat prima, soms is het een ramp. Ik weet niet hoe het voor jou gaat zijn..

   Reply
  2. mark

   Hoi ik wil het anders wel met je doen stuur maar een mailtje of stuur bericht op kik markbo001 kun je heel makkelijk aan maken via playstore zie ik je mis daar

   Reply
 2. Louis

  Ik vind het jammer dat SM zo commercieel moet zijn en nieuwkomers zo weinig kans krijgen er iets mee te kunnen doen op een vertrouwlijke manier, dit omdat het allemaal zo duur moet zijn. De meeste beginnen al bij 100 euro per uur en dat hebben vele mensen niet eens. Dat is erg jammer. Voor mensen die thuis werken kunnen ze bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes doen of iets anders om er wat voor terug te doen maar niet altijd met geld. De sm wereld bestaat voor het grootste deel uit winstbejag en dat is jammer. ik heb er ook geen partner voor en zal die ook nooit krijgen met een uitkering.

  mvg louis

  Reply
 3. Niels

  Hoi Marijke,
  Op de site is momenteel een discussie gaande over bdsm en psychiatrische behandeling, waarbij bdsm door de behandelaars wordt gezien als een vorm van automutilatie. Interessant, omdat ik het daar niet zonder meer mee eens ben. Hoe denk jij er over?
  groet
  Niels aka Sir_Dorian

  Reply
  1. Marijke

   Het lijkt me niet dat SM per definitie een vorm van automutilatie is. Maar alles kan negatief gebruikt worden.

   Reply
 4. catharina

  Beste Mensen,

  Als mensen niet eens weten wat BDSM inhoud, dan ga eerst eens op onderzoek uit, waar je wel en niet van houd, en is het je waard om je relatie op het spel te zetten met diegene waar je je leven mee deelt.
  Een paar adviezen van een echte Bdsmer i het eerste bovenstaande, google, en durf de bdsm/sm pagina’s te openen, sexpagina’s met verkoop van bdsm speeltjes,kijk, lees en ontdek, een wees eerlijk naar je partner, maar niet naar de maatschappij, en vooral vrienden, familie niet, al is het je bete vriendin,niet doen, dat is waar ook veel mensen de fout ingaan.En durf je grenzen te verleggen en je bloot te geven, communiceer alleen met bdsmers.En ontdek of je een sub/slavin bent of een domina/dom, of misschien wel een switch zoals ik(dominant naar de vrouwen en sub naar de mannen).
  IK ben bezig met een website, want ik merk nu ook weer, dat de basis uitleg er wel is, maar niet uitgebreid genoeg, want hier kom je ook niet verder.En mensen praten niet genoeg met elkaar en denken dat kinderen de oplossing zijn van een relatie, en hebben daarna weinig tot geen sex.En ik ben het mer sir Dorian het eens Bdsm is meer dan “automutilatie”, ik vind het ergens een belediging naar de bdsmers toe, het is geen ziekte.En deze site kun je echt geen Meesteres zoeken als je beter begrijpend had gelezen, het is geen Bdsm site!En Kathy inderdaad als de partner niet van Bdsm houd en hij is hier vooral niet tolerant en open in, dan gaat het meestal niet goed in de relatie, en wat je kunt doen is om je gevoelens te onderdrukken, of om heel veel te praten met je partner dat jullie een middenweg hadden gekozen hierin,maar aangezien het nu uit is, geef ik je mee, zoek een Bdsm partner, hetzij 24/7 of andrs, aan jou de keuze.Veel succes in de liefde en ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Reply
 5. Roelof

  Deze blog wordt vast niet meer gelezen of actief onderhouden, maar toch heb ik nog een vraag. Hoe ga ik, man, ermee om dat mijn vrouw ‘iets’ met BDSM wil doen en ik niet?
  Ik gun het haar. Ze moet doen wat zij wil doen, zo is onze relatie. We hebben een open relatie en staan elkaar veel toe.
  Maar telkens als zij vol blauwe plekken en striemen thuis komt heb ik daar moeite mee.

  Hoe kan ik in hemelsnaam hieraan wennen?

  Reply
 6. Anoniem

  Man. Wat is het toch met de verkeerde vrouw? Nee, ik zal dit nooit in real life meemaken. Terwijl ik het zelf wel doe. Het is verkeerd. Het is ook te duur. Kon ik het haar maar in een gebaar duidelijk maken en dat ze me dan ook nog leuk vind. En dan die leuke oncomfortable dingen die ik soms zie waarvan ik echt denk, dat wil ik ook, maar helaas gebeurt het nooit. Altijd bang voor miskramen, ongewenste zwangerschappen, etc.

  Reply
 7. Deurmat

  Wat bezielt mij? Waarom vind ik het spannend om op een pijnlijke manier vast gebonden te worden. Mijn armen onwrikbaar op mijn rug geketend met ijzeren handboeien, terwijl een zweep mijn weerloze lijf af ranselt? Wat gebeurd er in mijn hoofd als ik alleen nog maar kan fantaseren over een vrouw, die er behagen in schept mij te onderwerpen aan haar. Geen verlangen te hebben naar ( normale) seks, maar slechts hopen op pijn en vernedering.
  Tientallen, neen misschien wel honderden vragen knallen door mijn kop. Uren lig ik mijn bed te draaien, zoekend naar een antwoord. Tot dat ik teleurgesteld in slaap val. Hopend op een natte droom die niet komen wil . Als ik ‘morgens wakker word, speelt er één vraag: Waarom?

  Reply
 8. Judie

  Hoi
  Ik heb naar bdsm gekeken.
  (al aantal keer)
  deze ging er veel ruiger aan toe
  nog net geen bloed
  maar wel met overgeven en dingen over het hoofd
  ik keek er bewust na
  kreeg een orgasme
  maar ik voel me nu zo walgelijk.
  zouden mensen nog van me houden
  als ik het ze vertel?
  mijn partner heeft een hekel aan bdsm weet ik
  en het is eigenlijk ook smerig vind ik.
  moet ik het mijn partner wel vertellen dan?
  of geheim houden?
  en anderen die van mij houden?
  zo’n spijt.
  help me alsjeblieft.

  Reply
  1. A.B Schaap

   Hoi Judie,

   Je hebt hier te maken met een geestelijk probleem en de beste tip die ik je kan geven is: maak je relatie met God in orde.
   Neem Jezus Christus aan als je Redder en Heer. Lees elke dag de bijbel en bid. God zal je zeker helpen.
   Ik heb me zelf bezig gehouden met SM en ik kwam er achter dat ik hierdoor de greep op mijn leven kwijt begon te raken.
   Ik heb een boek gelezen wat heet: ‘De Bevrijder’. Het is geschreven door Neil T. Anderson en het is uitgegeven bij Uitgeverij Gideon.
   Het laat je zien wij zijn in Gods ogen en hoe wij vrij kunnen worden om Hem te dienen.
   Het is confronterend maar als je eerlijk wilt zijn naar God en naar je zelf kun je samen met Hem dit probleem oplossen.
   Als je wilt kan ik het boek opsturen, je mag het gratis hebben.
   Ik hoor het wel van je.
   Groeten van Arie Schaap

   Reply
   1. S. Klaassen

    @ Arie….Hoe kun je “advies ” aan iemand geven als jezelf aan een fictief nonsens figuur geloofd. Met Sm en BdsM is, was en zal nooit iets mis zijn. Het probleem is dat jullie “gelovigen” denken te weten hoe ze echte normale mensen mee kunnen sleuren in jullie git maar dan ook git zwarte wereld waar kinder misbruik en vrouwen onderdrukking schering en inslag is. Dus ga weg hier met je leugens en onzin.

    Reply
 9. adriaan

  Jammer van de naar mijn mening magerige reacties, Ik ben een Hetro man en ik heb Bdsm behoefte. Soms zo erg dat ik mijzelf helemaal bond en blauw hebt bewerkt voor ik tot een orgasme kom. Gelukkig verdwijnen de zwellingen weer snel. Solo is dan ook niet de meest opwindende manier om aan mijn gerief te komen. Ik zou graag in contact komen met (single) dames op Fb die waar ik mijn verlangens mee kan delen. Bestaat er een code voor Bdsm die te gebruiken is in Mensen die je misschien kent / vrienden enz. waardoor mensen elkaar in de zoekfunctie kunnen herkennen? Een gedachte wisseling in messenger e.d. zou al tot een hoopvolle betekenis kunnen leiden.

  Reply
  1. S. Klaassen

   Ik begrijp niet dat niemand van de reageerders met zogenaamde “echte” BDSM gevoelens niet weet dat er een grote wereldwijde site is waar heel maaar dan ook heel veel Nederlandse SM’ers en BDSMérs op zitten
   https://fetlife.com
   Het is een GRATIS SITE waar je als je écht op zoek bent naar hoe en wat alles naar je gading zult vinden.

   Reply
 10. Jan

  Ik was er al vrij vroeg er achter gekomen. Dat ik het heerlijk vond en het ook echt wat was voor me. Vond het met en zweep op me laten slaan heel fijn. En de anaal spelen het het zelfde steeds veder uitbreiden! En steeds harder tot harder. Ga nu al meer dan 30 jaar naar een vaste meester toe. Ga er gemiddeld een maal per maand naar toe. En steeds is het weer en lekker feestje

  Reply
 11. cor groenheide

  Goedemorgen beste BDSM ers. Ik ben zelf al een oudere man, maar ik hou erg veel van bdsm, Ik deed veel aan bdsm maar nu ik ouder word doe ik bij mij zelf. Daar word ik opgewonden van. Als ik hard op mijn billen geslagen heb is het nagloeien ervan super heerlijk. Ik hou ook erg van kinky super heerlijk.
  Dee het ook vaak in het bos, vond ik heerlijk als er mensen keken als mijn vrouw mij onderhanden nam met een zweep of een bamboe rietje. Kan jullie erg veel vertellen over bdsm.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.