Voor BDSM heb je in principe niets meer nodig dan je eigen lijf, het lijf van je partner en een flinke dosis creativiteit. Maar viespeuken houden van gadgets, zo veel is duidelijk. Op SM feestjes showt men met trots de nieuwe singletail, schept op over de prachtige duimboeien en flasht de bewerkte hempex. Je zou bijna denken dat je voor BDSM een vermogend man (of vrouw) moet zijn.

Niets is minder waar! De slimme BDSM-er shopt namelijk niet bij Mince of Niet-Lief. Nee nee. Een beetje kinkster plundert de Xenos en koopt de Blokker leeg! De meest normale artikelen kunnen misbruikt worden voor kinky doeleinden. Lees en leer.

Wasknijpers

Voor een euro heb je een stuk of 50 wasknijpers, goedkoper wordt het bijna niet. Als je wat meer creatbea bent kun je ze verven of zelfs versieren met glitters en wat je verder maar leuk vindt. Wasknijpers zijn de goedkoopste soort klemmen die er maar zijn. Plaats ze op de huid, op tepels of op intiemere delen van het lichaam. Verschillende wasknijpers hebben een verschillend effect, sommige wasknijpers zijn krachtiger (en dus pijnlijker) dan anderen. Het formaat van de wasknijper en ook het materiaal is van invloed op het gevoel. Rijg, voor een ander effect, wat wasknijpers aan een touwtje en plaats ze in een lijn op de huid. Met een ruk aan het touw schieten de wasknijpers één voor één los. Dit noemt men ook wel een ‘rits’.

Spatels.

Wie heeft er een dure leren plak nodig wanneer de winkels vol liggen met spatels? Of ze nu van hout, plastic of wat anders zijn, spatels en ander keukengerei zijn erg leuk om mee te slaan. Verschillende vormen en texturen zorgen voor een verschillend effect. Zo zijn dunne harde spatels vaak pijnlijker dan wat grotere zachte, omdat deze de kracht op een kleinere plek concentreren. Een spatel met gaten is pijnlijker omdat je met een dergelijke spatel harder kunt slaan. Door de gaten is er namelijk minder luchtweerstand.

Deze lijst met pervertables gaat nog uitgebreid worden! Heb je tips, suggesties of vragen? Mail mij even op marijke apestaart marijkespraktijken.nl

12 reacties op “Pervertables!

 1. Voleuse

  “Een beetje kinkster plundert de Xenus” Is Xenus niet een nickname van iemand? Is hij het hiermee eens? XD (Neem aan dat je XenOS bedoelt ;))

  Reply
 2. Matthijs

  hey Marijke,

  mijn vriendin en ik hebben sinds gisteren met plezier en grote grijnzen je blog/site zitten lezen.
  wij zijn sinds een half jaar ook bezig met BDSM en we moesten smakelijk lachen om het ‘de Xenos leegplunderen’.
  wij hadden nog een hele simpele en goedkope tip voor het maken van een gag.
  gezien ik op dat moment helemaal blut was en had beloofd wat nieuws te introduceren zat ik te malen over hoe je nou een gag kon maken, en toen sloeg t in,

  neem een stuiterbal die groot genoeg is, steek er een lange naald door (hij zal ietsje scheurtjes vertonen, maar dat maakt niets uit)
  haal er een touwtje doorheen (zelf heb ik het gat uitgewerkt tot een sleuf een een oud leren armbandje gebruikt) en voila, home-made gag voor vele uren plezier.
  wij gebruiken m nog steeds.

  gegroet

  M en B

  Reply
 3. MikeyRamone

  Hoi Marijke

  hier nog wat tips. Ik moest nog lachen om dit artikel aangezien ik ff een tijdelijke bijbaan in de Xenos heb (yeah, I know…) en al bang was dat het aan mij lag dat ik overal speeltjes in zag (ben enigszins opgelucht nu). Maar goed, nog wat suggesties;

  categorie soft

  -plantenspuit (beetje plagen en hele milde breathplay ofzo)
  -verfkwastjes in verschillende maten en ruwheid (stimulatie, kietelen)

  en de rest

  -chopsticks en elastiekjes (geïmproviseerde tepel- en/of tongklemmen)
  -kapotte kunstbloemen doen we vaak goedkoop weg (normaal zijn ze vrij prijzig); en van de bloemstelen zou je een leuke roede kunnen maken.

  en een paar dingen waarvan ik niet zeker meer weet of we die we wisselend in het assortiment hebben:

  -electronische vliegenmeppers (zomerartikel).
  -oordopjes en slaapmaskers (wisselend, sensory deprivation)
  -We hadden een tijdje van die harde deurmatten, maar die hebben we zeker niet meer op dit moment; maar kan zomaar elk moment terugkomen (om op te (laten) knielen ofzo)

  in principe hebben we ook veel kaarsen, maar ik geloof dat je daar beter speciale bdsm kaarsen voor kan gebruiken met een lagere smelttemperatuur als ik me niet vergis toch? (geen ervaring mee, just thought I’d mention it)

  en dan nog bij concurrent Action!

  -mattenkloppers
  -van die grote netten die eigenlijk bedoeld zijn om bijv. spullen in een open aanhangwagen mee te securen
  -en ook ooit heel goedkoop touw, maar nu niet geloof ik.

  En das alleen nog maar wat je kan doen zonder aan het knutselen te slaan. Have fun you pervs! 😉

  Reply
 4. Ricks

  Tja,….als je er echt voor gaat met zijn 2en dan is bovenstaande natuurlijk geklungel! Dan zit je duidelijk in de fase; aftasten en proberen. Als je weet wat je op bdsm gebied wilt dan ga je precies die spullen halen die het doen. Die het verschil bepalen tussen dominant en onderdanig zijn.

  Reply
 5. Geirr

  De boerenbond is een prima plek om aan leuke rijzweepjes en bamboe rietjes te komen voor net niet gratisch. Ook hebben ze vaak touw waar je best leuke floggers van kunt knopen. En een flogger knopen is niet moeilijk. Kost je een uurtje ofzo als je geen ervaring erin hebt.

  Reply
 6. Meneerzeus

  Aanvulling op
  De pervertables:
  Ga als low budget SM-shopper eens naar de “Boeren Bond”!!

  De bamboe (“om naast het plantje te zetten”) of de Aziatische vliegenmepper (“de muggen komen er weer aan”) en zelfs de met leer en zilver afgewerkte zwepen (“voor dressuur”) kosten nagenoeg niets!

  En dan heb ik het niet eens over de vele verschillende soorten touw,
  kettingen en knijpende attributen! 😉

  Echt een aanrader! 🙂

  Reply
 7. Boudewijn

  Bijna ieder mens heeft tien vingers om mee te kietelen. Wil je je partner vernederen? Je hebt een vloeistof meegekregen die je mond aanmaakt (speeksel). Qua kleding volstaat bijna alles wat glad is. Ik ben het dus met Marijke eens: je kunt heel erg low-budget aan SM doen

  Reply
 8. sandy

  Ik krijg al rode wangen als ik in een bouwmarkt de touwen en kettingen per meter zie hangen en de klikhaken die ook bij bergsport worden gebruikt. Genoeg fantasie om het daar warm van te krijgen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.