Vooral bij subs kom je het tegen. Hij heeft al een tijdje niet gespeeld, en nu begint het echt te kriebelen. Hij zit op internet de SM-websites af te struinen, elke trigger is alweer genoeg om even van de kaart te zijn, een beetje een opgefokt en onrustig gevoel. Stuiteren. Ook bij mensen met een dominante voorkeur kom je het tegen, dat je vingers jeuken en je hoofd overuren draait en je gewoon zo veel zin hebt in SM. Zin is niet eens het goede woord, het is dringender dan dat. Je kunt er een beetje gek van worden.

Stuiteren kan op allerlei manieren veroorzaakt worden. Wanneer je een SM-spel in het vooruitzicht hebt kun je flink gaan bouncen van voorpret. Dat weekend gaan jij en je Dom elkaar weer zien, hij heeft al wat toespelingen gemaakt, de vlinders in je buik lijken wel aan de XTC te zijn geweest. Bounce bounce bounce!

Maar het kan ook spontaan op komen zetten, of veroorzaakt worden door leuke verhalen op fora of dingen die je ziet op feestjes. Stuiteren kan heel vervelend zijn wanneer je geen directe kansen hebt om te spelen. Zeker wanneer je geen partner hebt, of de SM tussen jou en je partner niet zo lekker werkt kun je tegen de muren op stuiteren van gestuiterde stuiterigheid. Emoties kunnen dan hoog oplopen.

Stuiteren gaat over. Het kan gebeuren dat je een week of 2 weken flink afgeleid bent en aan weinig anders kunt denken, de behoefte aan SM lijkt dan op flinke honger of ontzettende dorst. Maar het gaat vanzelf over. Ofwel je behoefte wordt ingewilligd en je kunt werkelijk gaan spelen, of de stuiterigheid neemt geleidelijk weer af.

7 reacties op “Stuiteren

 1. lotus

  Ofwel je behoefte wordt ingewilligd en je kunt werkelijk gaan spelen, of de stuiterigheid neemt gelijdelijk weer af.

  volgens mij is het geleidelijk

  Reply
 2. Voleuse

  Wat lotus zegt. En ook: in mijn ervaring neemt het inderdaad af na een tijd, in de zin van dat je niet constant opgefokt bent. Maar het kan dan nog steeds op komen zetten, plotseling of door een trigger. Ik denk niet dat DAT ook verdwijnt.

  Reply
 3. Kees

  Het stuiteren verdwijnt…maar komt ook weer terug. Ik kan in verband met een relatie geen SM / bondage uitvoeren omdat mijn partner geen interesse heeft. Ik heb wel vaak behoefte en denk dat dit ook niet meer over gaat. Ik zou wel naar een club willen, maar ik wil mijn relatie niet op het spel zetten. Helaas moet ik het doen met de herinneringen, misschien ooit nog in de toekomst. Misschien kan je hier trouwens een keer een blog over schrijven. En ik ben eigenlijk ook erg benieuwd naar het “waarom”. Waarom hou ik van vastgebonden worden en zijn.

  Reply
  1. switchbert

   Hoi,
   Wat is jouw verhaal op mij van toepassing zeg.
   Overgaan doet het wel, maar komt steeds weer in heviger mate terug.
   Zit in zelfde schuitje als Kees, maar zou eigenlijk wel er aan willen gaan toegeven.
   Dit stuiteren is ook vreselijk.

   xx switchbert

   Reply
 4. subje

  Mijn vriend was mijn D maar nu niet meer.

  Omdat ik hem vaak zie, zit ik erg te stuiteren
  Vorig weekend was ik zo gespannen van het stuiteren. En zo erg dat ik begon te huilen toen hij vroeg wat er aan de hand was. Nog niet eerder heb ik zo heftig gestuiterd.

  Reply
 5. joey

  Marijke ,
  Je zet het hele gebeuren om in goed omschreven taal , dat vind ik een gave ,
  complimenten voor jou! Jij hebt wel veel kennis en inzicht , goed bezig ,
  Dank je voor artikelen , Joey

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.