Wat voor drop?

Subdrop is het verschijnsel dat een onderdanige in de dagen na een spel een beetje down wordt. Het is een iets op depressie lijkend verschijnsel wat soms wel een paar dagen aan kan houden. Een sub voelt zich dan moe, leeg, verdrietig, stuurloos. Huilbuien zijn bij subdrop niet ongewoon, het kan ook gebeuren dat iemand in die dagen sociale verplichtingen af zegt omdat er in zijn hoofd even geen plek voor is. Het kan vergeleken worden met het eenzame gevoel wat je na een weekend kamperen met goede vrienden kunt hebben. Of het moedeloze gevoel als je na je vakantie weer je overvolle mailbox opent. Of de blues nadat je een weekend intensief hebt opgetrokken met je nieuwe vlam en nu alleen in je bedje ligt, terwijl je haar zo mist.

Het is niet erg om een beetje somber te zijn na een heerlijke ervaring. Maar soms kan het wel een beetje schrikken zijn, zeker als je net iets hebt gedaan waar nog best een taboe op rust. Misschien ga je twijfelen, is dit wel wat ik wil? Is dit wel goed voor me? Waarom voel ik me zo rot?

Als je in ‘subdrop’ zit kan het fijn zijn om wat liefdevol contact te hebben met je SM-partner. En zorg een beetje voor jezelf. Warme chocolademelk, een dekentje en het nieuwe seizoen van House kunnen wonderen doet. Je voelt je snel beter :).

 

Een reactie op “Subdrop

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.