Heel veel mensen houden van wat kinky spelletjes in de slaapkamer (en erbuiten ;)). Wanneer men onderzoek doet naar wat mensen zoal leuk vinden op seksueel gebied lijkt het erop dan tien tot zelfs vijftig procent van de mensen een klein beetje spelen met macht, pijn en bondage leuk kan vinden. Toch zouden lang niet al deze mensen zich SM-er noemen, en dat is ook nergens voor nodig. SM is een label wat je voor jezelf kunt gebruiken, maar lang niet iedereen met interesse in kinky dingen zou dit woord voor zichzelf kiezen.

Dan zijn er ook nog hen die de SM wereld op zoeken. Er zijn allerlei forums, websites, chatboxen en meetings voor mensen die iets met SM hebben. Op dit soort plaatsen is er vaak discussie over wie ‘echt’ is, wanneer ben je daadwerkelijk SM-er? Volgens sommigen kun je dit woord pas gebruiken wanneer je aan bepaalde criteria voldoet, anderen vinden weer dat het te maken heeft met identificatie: voel jij je SM-er?

Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit hoe je je noemt. Of je nu ’50 Shades of Grey’ hebt gelezen en wel wat kink in je leven wilt, of je al 20 jaar een ‘Natuurlijk SM Meester’ noemt, het gaat erom dat je de dingen doet die je leuk vindt. En of je nou een SM-er (of zelfs een ‘Echte SM-er’) bent is niet zo belangrijk.

7 reacties op “Wanneer ben je SMer?

 1. Franco Bolli

  What’s in a name? That which we call a rose. By any other name would smell as sweet.
  Waarom moeten we op alles een label plakken? Is toch voor niets nodig en zeker hier niet want BDSM is een vlag die vele ladingen dekt. Ik heb een D/s relatie met m’n vriendin en dat is voor ons een heel intense beleving. Maar of dat nu persé een naam hoeft, het is zoals je zelf aangeeft, je doet de dingen die je leuk vindt met wederzijds respect en goedkeuring.

  Reply
   1. a'lies

    Ja mee eens, handig soms, soms ook niet. Soms stigmatiserend en vooroordelen in de hand werkend doordat er slechts een te beperkt of te eenzijdig gekleurd aantal woorden gebruikt worden helaas. Wat dan weer extra uitleg en toelichting vraagt waar niet altijd ruimte voor is. Maar gelukkig kunnen woorden ook verhelderend en leerzaam verrijkend zijn, zoals deze site waar ikgraag mijn complimenten aan wil geven. Bijdeze dus. En dank voor het delen met ons, de meute in cyberspace. Vriendelijke groet en wens je veel succes en voorspoed.

    Reply
 2. Boudewijn

  Mooi thema (wilde het cliché boeiend in dit verband vermijden). Met het wereldje van duistere kelders, zwepen, kettingen heb ik niets. Ik heb als kleine jongen een keer een bitchfight bijgewoond en ik denk dat daar mijn vroegste SM-gevoelens gevormd zijn. SM is als puber stoeien met je buurmeisje, de kietelmarteling krijgen, onder een brug door moeten waar giechelende pubermeiden overheen hangen die je volrochelen. Kortom: heel alledaags. Ben je dan een SM’er? SM begint in ieder geval, en dat wilde ik maar duidelijk maken, veel laagdrempeliger dan veel mensen denken en de meeste attributen heb je in huis.

  Reply
 3. Boudewijn

  Als aanvulling: ik zat in Havo 4, we hadden sportdag met de hele school. Een jongetje uit de brugklas liep nietsvermoedend een trap af toen er een klasgenootje (een meisje) aan kwam lopen. Ik zag dat ze wat in de zin had en inderdaad, ze spuugde haar hele mond vol speeksel over ‘m heen. De wanhoop waarmee hij de kleverige troep uit z’n haar viste, de hartstocht waarmee hij ‘gatverdamme’ zei, haar treiterige gelach toen ze wegrende, dat vergeet ik nooit. Er zijn drie opties: of zo iemand wordt homo omdat hij een hartgrondige afkeer van meisjes ontwikkelt, of hij bant het uit z’n geheugen of hij wordt overtuigd SM ‘er.
  Beiden moeten nu rond de 50 zijn. Als ik dames van rond die leeftijd zie, vraag ik me altijd af wat hun baldadige streken waren op jonge leeftijd.

  Reply
 4. Rene

  Rene 53 jaar
  Nog nooit wat met bdsm te maken gehad
  Nu 1 jaar relatie met me nieuwe vriendin
  Zei is er gek op
  Ik vindt het spannend en leuk
  Maar haar pijn doen vindt ik wat minder
  Ik ben iemand de respect heeft geleerd
  En dat zit er diep in
  Dus ik heb nogal wat drempels te nemen
  En veel te leren
  Respect voor de mensen die dit op verantwoorde manier kunnen
  Nou het boek besteld
  Dat wordt lezen.

  Reply
 5. cor groenheide

  Goedemorgen beste bdsmers. Ik ben een oudere man maar hou erg bdsm.
  Van jongs af aan hou ik er van.
  Heb jaren aan bdsm gedaan, maar nu ik alleen ben doe ik het vee, keer bij mij zelf. Onder andere tepelklemmen ,lekkere billenkoek met een rietje. Gewichten aan mijn zak hangen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.
  Ik hou ook van kinky.
  Kan veel vertellen als sub zijnde.
  Groetjes je sub Cor

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.