Een sub diep in subspace ziet er van de buitenkant niet altijd even interessant uit. Eerst was hij nog heerlijk aan het grommen en kreunen, had het duidelijk moeilijk met de pijn die je hem aan doet. En ineens verdwijnt dat en ligt je subje lekker ontspannen en genietend te zweven terwijl jij je uit de naad werkt met een cane. Geen geluiden, geen beweging. Het kan soms zelfs moeilijk worden om nog contact te krijgen met je sub: praten gebeurt niet, communiceren lukt niet, je sub is helemaal in zijn eigen wereld. Waarom zou je dat als D eigenlijk willen?

Niet iedere dominante partner vindt subspace interessant. Sommige D’s kunnen er weinig mee en er zijn zelfs D’s die het een beetje eng vinden. Een sub in subspace kan immers onvoorspelbaar reageren, en grenzen worden ook minder duidelijk. Als dominante partner hoef je niet iets met subspace te willen. Door alle verhalen zou je soms bijna denken dat het het ultieme is binnen BDSM, maar dat hoeft voor jou helemaal niet zo te zijn.

Toch zijn er genoeg mensen met een dominante voorkeur die hun partner graag zien zweven. Wat bezielt die mensen? Wat is er zo interessant aan een zwevend subje?

Uit subspace spreekt vertrouwen. Een zwevende sub geeft zich helemaal aan je over, voor veel D’s is dit een ontzettende kick. Je ziet hoe je sub steeds meer los laat en zich laat gaan, en het kan als een eer en een ego-boost voelen dat iemand dat bij jou aandurft.

Voor sommige D’s kan het voelen alsof de subspace van hun sub een soort golf is waar zij op mee kunnen liften. Je sub is je instrument dat je bespeelt, jij bent de veroorzaker van allerlei emoties en processen binnenin hem, emoties waar jij je op voedt. Een op empathie gerichte dominante partner kan een subspace een soort van meevoelen, en daar zelf erg van genieten.

Een spacende sub is soms in staat verder te gaan dan normaal. Als je van tevoren met je partner hebt besproken dat het prima is om tijdens subspace ‘door te duwen’ kun je met je spacende sub dingen doen die je nauwelijks voor mogelijk had gehouden. Een zwevende sub wil en kan veel meer dan normaal, grenzen lossen een beetje op.

Een reactie op “Wat is er voor de D leuk aan subspace?

  1. jodokus

    Ahum….. Doorgaan, terwijl je sub in subspace is, is een harde grens, een nono. Tenzij je elkaar werkelijk, extreem goed kent. Want een sub in subspace KAN meestal GEEN GRENZEN, meer aangeven, Hoezo consent, dan?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.