Het stereotype is duidelijk. BDSM-ers zijn wat oudere mensen in donkere kelders. Gothics in rare gewaden gehuld. Ze zijn afstandelijk en gemeen, en besteden hun dagen door in leer gekleed hun eveneens in fetish gestoken partners te meppen. Het zijn rare types, die SM-ers. Je weet niet zo goed of je wel een normaal gesprek met ze zou kunnen voeren. Maar ja, nu blijk je zelf SM-gevoelens te hebben… Wat voor types ga je tegenkomen wanneer je de SM scene in duikt?

Er is onderzoek naar gedaan. Het onderzoek naar BDSM staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar er kunnen best al wat conclusies getrokken worden uit de resultaten. En keer op keer blijkt hetzelfde: SM-ers zijn precies gewone mensen! Of beter gezegd: het zijn gewone mensen. Als je kijkt naar wie er mee praat op fora, wie de SM feestjes bezoekt, wie door wetenschappers op het gebied van SM onderzocht worden, komt elke keer dezelfde conclusie naar voren: we wijken niet af, wij kinksters. Tuurlijk, het feit dat we van SM houden is een beetje anders dan normaal, maar voor de rest zijn we precies zoals de rest van de wereld.

Op een SM feest kom je de meest uiteenlopende mensen tegen. Een kakker die actief is bij de studentenvereniging van zijn rechtenstudie. Een huppelende hippie die iedereen wil knuffelen. Een duistere metalhead. Een gezellige getrouwde moeder van 3 kinderen. Een stel psychologiestudenten die te lang aan het doorzeiken zijn over onderzoeksmethoden. Een werkeloze ICT-er. Een kraker. Op een SM feest zie je een hardcore VVD-er in debat met een SP-er. Je spreekt jongeren die het nog hebben over hun coming-out. Je spreekt jonge ouders die maar niet op willen houden over hun kinderkamer. Je hebt het twee uur lang over bier met een verstrooide filosoof. Je komt leuke mensen tegen, en ook minder leuke mensen. Het is eigenlijk net een willekeurige greep uit de samenleving, met types uit alle rangen en standen. Dus daar pas je zeker tussen :).

3 reacties op “Wat voor mensen houden van BDSM?

 1. zofia

  Toch is er een opvallende overeenkomst. De meeste SM-minnende mensen die ik ken hebben één groot voordeel: ze vinden niets gek. Openminded people! <3

  Reply
 2. lin

  Doodeng vond ik het in het begin om mijn eerste stappen in de BDSM wereld te zetten. Exact vanwege datgene wat hierboven beschreven staat. Ik dacht echt dat de meest afschuwelijke scenario’s werkelijkheid zouden worden als ik ook maar enigszins zou toegeven aan mijn onderdanige gevoelens. Ontkennen en wegstoppen lukte op een bepaald moment echter niet meer en na lang aarzelen besloot ik toch een eerste stap in die ‘enge’ BDSM wereld te zetten. Nu denk ik soms: had ik het maar eerder gedaan! Maar beter laat dan nooit…

  Het afgelopen jaar is er al zoveel moois op me af gekomen; ik had het echt niet willen missen! Soms zou ik wel van de daken willen schreeuwen hoe mooi en bijzonder BDSM is, maar ik realiseer me dat dat niet altijd handig en verstandig is. Want het blijft toch iets vreemds: een zelfstandige, eigengereide vrouw met een leidinggevende functie die graag haar eigen dingen doet en heel veel waarde hecht aan haar vrijheid. Behalve in de slaapkamer. Of tijdens pikante spelletjes.

  Er zijn nog steeds momenten waarop ik moeite heb om te accepteren dat ik het fijn vind om met bont en blauwe billen in opdracht van mijn Meneer over de vloer te kruipen. Of in de hoek te staan. Trillend op mijn benen, wachtend op wat er nu weer komen gaat. Er zijn echter veel meer momenten waarop ik er enorm van geniet. Gelukkig!

  Volg je hart is mijn advies en stop je gevoelens niet weg. BDSM is echt niet eng of gevaarlijk. Hoe lastig het soms ook kan zijn, je krijgt er heel veel moois voor terug!

  lin

  Reply
  1. nic

   Hallo lin,
   Dat heb je mooi geschreven en ik denk dat als je er voor open staat je nog heel veel moois tegemoet kan zien.
   Mvg,
   nic, slaaf van Meesteres Illucia

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.