Voor behandelaars en andere professionals is het van groot belang om kennis te hebben van bijzondere seksuele voorkeuren. Onderzoek suggereert dat tot 10% van de bevolking interesse heeft in vormen van SM, fetisjisme komen we overal tegen en veel mensen kiezen voor een niet-monogame relatievorm. Toch zijn er wijdverbreide misverstanden over bijzondere seksuele voorkeuren en levenswijzen, waardoor mensen met deze voorkeuren hun interesses vaak verbergen voor de huisarts, psycholoog en fysiotherapeut, zelfs wanneer de voorkeuren wel relevant zijn voor de problematiek.

Mijn lezingen en workshops kenmerken zich door mijn grondige kennis van het onderwerp en mijn enthousiasme. In augustus 2012 gaf ik bijvoorbeeld een lezing bij Noise Summer School (universiteit van Utrecht) over over BDSM, media en feminisme voor Master en PhD studenten. Op 11 december 2012 en 13 juni 2013 gaf ik een lezing voor hulpverleners over BDSM, de laatste was geaccrediteerd door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Eerder al gaf ik een lezing voor bachelorstudenten (psychologie) over SM en gaf ik ‘Kinky Science’ lezingen waarin, op een voor leken begrijpelijke manier, samen werd gevat wat we vanuit de wetenschap weten over kink. Voor vrouwenblad Esta gaf ik in 2012 als psycholoog informatie en toelichting bij een artikel over SM. Ook wanneer een hulpverlener te maken krijgt met een cliënt met bijzondere seksuele voorkeuren ben ik beschikbaar voor advies en informatie.

Voor educatie op het gebied van bijzondere seksuele voorkeuren kun je contact met mij opnemen per mail: marijke@marijkespraktijken.nl

12 reacties op “Educatie

 1. Pingback: When Someone Is Wrong On The Internet » Marijke Vonk

 2. Ludwig Crols

  Hoi Marijke,ben een man en draag graag latex,lak en overknee lak boots.Ik zou dood graag vrouwen leren kennen die ook dit graag zien en dragen,maar ben nog helemaal niet thuis in deze wereld,durf t nu pas openlijk vertelen en mss ook tonen,ik ontdek mezelf nu pas echt.Het zou fantastisch zij om met vrouwen er over te praten .Heb bij het kopen van mijn lakboots met de verkoopster ovr dit alles gepraat ,het deed me zoooo goed,dat ik dit nog meer wil.Kan je me hier raad of info bij geven.
  Mvg.
  Lu

  Reply
 3. Ron

  Dag mevrouw Vonk,

  Onder het kopje ‘psychologen’ die gespecialiseerd zijn in seksuele diversiteit staan 3 links naar psychologen. Maar alle 3 links werken niet. Kunt u misschien een actieve link posten aub?

  Reply
 4. alex

  Jammer idd dat de linken die in deze blog vermeld staan niet werken.
  Ik zou ook graag een wel werkende link naar deze hulptropen ontvangen als dat mogelijk is

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.