Voor behandelaars en andere professionals is het van groot belang om kennis te hebben van bijzondere seksuele voorkeuren. Onderzoek suggereert dat tot 10% van de bevolking interesse heeft in vormen van SM, fetisjisme komen we overal tegen en veel mensen kiezen voor een niet-monogame relatievorm. Toch zijn er wijdverbreide misverstanden over bijzondere seksuele voorkeuren en levenswijzen, waardoor mensen met deze voorkeuren hun interesses vaak verbergen voor de huisarts, psycholoog en fysiotherapeut, zelfs wanneer de voorkeuren wel relevant zijn voor de problematiek.

Mijn lezingen en workshops kenmerken zich door mijn grondige kennis van het onderwerp en mijn enthousiasme. In augustus 2012 gaf ik bijvoorbeeld een lezing bij Noise Summer School (universiteit van Utrecht) over over BDSM, media en feminisme voor Master en PhD studenten. Op 11 december 2012 en 13 juni 2013 gaf ik een lezing voor hulpverleners over BDSM, de laatste was geaccrediteerd door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Eerder al gaf ik een lezing voor bachelorstudenten (psychologie) over SM en gaf ik ‘Kinky Science’ lezingen waarin, op een voor leken begrijpelijke manier, samen werd gevat wat we vanuit de wetenschap weten over kink. Voor vrouwenblad Esta gaf ik in 2012 als psycholoog informatie en toelichting bij een artikel over SM. Ook wanneer een hulpverlener te maken krijgt met een cliĆ«nt met bijzondere seksuele voorkeuren ben ik beschikbaar voor advies en informatie.

Voor educatie op het gebied van bijzondere seksuele voorkeuren kun je contact met mij opnemen per mail: marijke@marijkespraktijken.nl

Een reactie op “Educatie

  1. Pingback: When Someone Is Wrong On The Internet » Marijke Vonk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.