Natuurlijk is het leuk als je aan SM wilt gaan doen, maar de grote vraag is: met wie? Het vinden van een partner om SM mee te doen is niet voor iedereen gemakkelijk. SM-ers hebben geen stempel op hun voorhoofd waardoor je ze op straat herkent, en je kunt moeilijk al je kennissen gaan vragen of ze kinky zijn. Hoe pak je het wel aan?

Advertentie:

In je gewone leven

BDSM-ers hebben, net zoals alle andere mensen, een leven waarin zij allerlei activiteiten ondernemen. Ze gaan naar hun werk, brengen kinderen naar de opvang, gaan sporten, zitten bij een schaakvereniging, gaan naar de kroeg of volgen een kookcursus. De kans is dus aanwezig dat er BDSMers in jouw omgeving zijn. Daarnaast zijn er veel mensen die zich geen BDSM-er zouden noemen, maar die best voor wat kinky dingen in zouden zijn als hun partner er iets mee had. Wanneer je een leuke man treft bij de yoga of een date hebt met de vrouw uit de supermarkt kun je dus, eventueel subtiel en voorzichtig, over BDSM beginnen om op die manier de interesse te peilen. Dit vergt enige moed en tact, maar is absoluut het proberen waard. Heb je al een vanille partner? Trek de stoute schoenen aan en begin er eens over. Je weet nooit waar hij stiekem over fantaseert.

Op het internet

Het internet is een uitstekende plaats om op zoek te gaan naar een partner wanneer je afwijkende seksuele voorkeuren hebt. BDSM-ers verzamelen zich vaak op speciale websites waar je dus al van tevoren weet dat de andere persoon ook kinky is. Datingsites liggen voor de hand, maar overweeg ook om actief te worden op enkele fora. Fora zijn namelijk een ontspannen manier om andere BDSM-ers te leren kennen. Je praat mee in allerlei ontopic en offtopic gesprekken, bouwt een kennissenkring op en soms kan via internet ineens een vonk overslaan.

BDSMzaken (datingsite)
Wanderingspirits (website en forum)
Fetlife.com (GEEN datingsite, wel sociaal netwerksite. Contactads plaatsen mogelijk)

Enkele tips voor online dating:

– In het echte leven ben je tijdens een date verzorgd. Je trekt schone en mooie kleren aan, zorgt ervoor dat je onlangs gedoucht hebt, je zet een glimlach op en steekt je borst vooruit. Online kun je je uiterlijk ook verzorgen. Zorg ervoor dat je teksten lekker lezen, maak gebruik van leestekens en interpunctie.
– Laat je persoonlijkheid zien. Vallen de mannen in de kroeg voor je uit hun push-up bh knallende borsten, op het internet zul je het over het algemeen moeten doen met tekst. Laat jezelf zien. Praat mee in topics die jouw interesse hebben, vertel wat over jezelf.
– Voor mannen: stuur geen oneerbare voorstellen of foto’s van je geslachtsdelen. Vrouwen worden al overspoeld met berichten van “slaaf22cm” die zich graag volledig overgeven aan deze geweldige Meesteres. Wees anders. Gedraag je zoals je je in het echt ook zou gedragen: respectvol, gepast. In de kroeg trek je ook niet pardoes je broek naar beneden om je leuter te laten zien.

In de SM scene

BDSM-ers zijn maar een actieve groep mensen. Het is dan ook niet moeilijk om andere SM-ers in het echt te spreken, en ik kan het van harte aanbevelen. Het is fijn om mensen te kennen die dezelfde gevoelens hebben als jijzelf, een kinky vriendengroep kan je leven echt verrijken. En wanneer je een SM-partner zoekt is dit eigenlijk de makkelijkste manier.

Je hebt verschillende opties. Zo worden er bijvoorbeeld door heel Nederland allerlei SM feesten georganiseerd, vaak kleinschalige en laagdrempelige party’s waar je onder het genot van een kop thee of glas bier met andere kinksters kunt praten. De aankondigingen van deze feesten vind je meestal op de sociale netwerksite Fetlife, waar je trouwens ook meteen de profielen van alle bezoekers kunt bekijken. Sommige meetings zijn erg laagdrempelig. Zo zijn er ‘munches’, meetings voor SM-ers op niet-SM plaatsen. Dan gaat er een hele groep sushi eten, of er is een picknick in het park. SM feesten vind je ook op Fetlife, en die kun je meestal prima in je eentje bezoeken. Neem vooral even contact op met de organisatie als je het wat spannend vindt, zij kunnen je vaak wel bij enkele mensen introduceren.45 reacties op “Hoe vind ik een partner?

 1. Li1986

  Goed artikel. Ik wou dat al die pikzwaaiers op o.a. dit ook eens inzagen.

  Het blijft verbazingwekkend hoe common sense bij sommige mensen ineens verdwenen lijkt te zijn zodra ze het internet op gaan.

  Reply
  1. Marijke Post author

   Omdat het zo specifiek een jongerenforum is. Nu kan ik er natuurlijk een zinnetje bij zetten dat het alleen voor jongeren is, maar ik spam SamariuM al genoeg en ik vind het fijner als dit artikel zo algemeen mogelijk is. Ik heb nog een ideetje voor een tekst speciaal voor jongeren die met SM beginnen, dus dan zet ik SamariuM (en de andere jongeren-initiatieven) er uiteraard bij ;).

   Reply
   1. Verle luc

    Hallo. Ben Lucas en struggel al heel mijn leven met het vinden van de ideale meesteres voor mij, niet dat ik er al ooit een heb tegen gekomen en ik woon in België en hier blijkt dat nergens te gebeuren zulk meetings of dating vesting

    Reply
 2. Een lieve Dom

  Bij mijn laatste relaties heb ik het stapsgewijs gevraagd aan mijn partner.
  Met de vraag of ze wel eens handboeien hebben gebruikt merk je aan hun reactie vanzelf of ze dit wel of niet leuk vinden. En voor vanille-partners zijn handboeien meestal niet aanstootgevend.

  Reply
 3. paco

  Ik zoek al jaren een vrouw waar mee mijn bdsm wensen als sub kan ontwikkelen, maar krijg alleen brichten van pro’s en links was commercieele websites.
  Ik hoop een vrouw te vinden waarmee ik een relatie kan opbouwen in combinatie met bdsm.
  Ik ben een man van 59 jaar oud.

  Reply
 4. Martin

  Bdsm is een gevoel en in mijn ogen en deel van je. Helaas jammer dat er zo veel fakes rond lopen op inet. Het is niet makkelijk als dom een leuke vrouw te ontmoeten die ook echt is..
  En iedereen heeft en zijn eigene BDSM zijn eigene fetish …
  Helaas weten er heel veel mensen niet wat er bij komt kijken en dat er een gedrags code is. Zij denken blind meppen ..
  BDSM is 100% vertrouwen in elkaar hebben anders gaat het niet.
  daarom is zo een realtie veel intensiver als een vanilla ooit ka zijn.
  De andere leverd zich helemaal over dit is toch bijzonder.. 🙂

  Reply
  1. Anonymous

   Mooi verwoord Martin. Een leuke partner vinden is al moeilijk laat staan iemand vinden met bdsm behoefte en dan is er de vorm van bdsm behoefte er ook nog! Ik vindt het lastig.

   Reply
 5. Bart

  Hallo Marijke,

  Na een standaard relatie heb ik nu mijzelf beloofd alleen nog een nieuwe relatie aan te gaan met iemand die gelijkgestemde bdsm gevoelens deelt. Ik ben helemaal nieuw op dit gebied op internet en kwam jou tegen. Nu al een paar mooie links en ik ga rustig verder wandelen, kijken wat mijn pad kruist. Hartelijk dank voor jouw site!

  Hug,

  Bart

  Reply
 6. Nic

  Hallo Marijke,
  Na een mislukt huwelijk van bijna 17 jaar en enkele kortstondige relaties, heb ik het geluk gehad dat ik heel eenvoudig nog 2 relaties achter elkaar heb gehad waarin beide dames Dominant waren en van leer en rubber hielden. de eerste relatie heeft 4 jaar geduurd en de tweede is na 9 jaar beëindigd omdat zij helaas aan kanker overleed. Na enkele jaren in een zwart gat rond gelopen te hebben en er dus ook niet jonger op geworden ben, had ik geen zin meer om rond te neuzen op internet of ergens anders te gaan zoeken voor een date en weer een relatie te beginnen, met de mogelijkheid je neus weer te stoten op BDSM gebied.
  Dus besloot ik als alternatief een commerciële Meesteres te gaan zoeken, een relatie kost tenslotte ook geld en na wat speurwerk was mijn oog gevallen op Meesteres Illucia, vanwege mijn rubber fetisj. Ik mag wel zeggen dat dit voor mij een schot in de roos is geworden want ik heb daar nu al 5 jaar een commerciële relatie mee waar ik me heel erg gelukkig bij voel. Mocht mijn verhaaltje aanspreken bij de lezers en willen zij meer weten over deze Meesteres en mij, kijk dan even op de volgende website http://www.mrsillucia.com
  Ik ben me er heel goed van bewust dat de stap die ik genomen heb lang niet voor iedereen het beste is, maar voor mij heeft het gewerkt en het werkt nog steeds, ook al ben ik 71 jaar.

  Mvg.
  Nic, slaaf van Meesteres Illucia

  Reply
  1. slavetotherytm

   Hey Nic, ik heb je reactie gelezen. Voor mij was deze super waardevol. Sowieso heel erg herkenbaar qua ‘beginsituatie’. Echter de website die je vernoemde (mrsillucia.com) is zo waardevol voor mij. Eindelijk een website waarin een professional uitlegt wat al die BDSM begrippen nu betekenen. Echt super. Ik dank je de inspiratie. Loop serieus met het idee om een BDSM workshop te volgen bij Meesteres Illucia. Zag dat haar SM studio in Den Haag makkelijk bereikbaar is.

   Groet, slavetotherythm

   Reply
 7. StevenvsSwitch

  Ik hou niet van commerciele bdsm, er is dan totaal geen band tussen een D en een s, en op die datingsites, kost ten eerste al geld, en daar zitten vooral fakers op, waarschijnlijk 1 persoon die meerdere mensen beantwoord. moet maar eens uitproberen en berichten en de interval ertussen in het oog houden. Fetlife is wel iets degelijks, maar er zijn daar paar veranderingen doorgevoerd die wat minder zijn, bv chatbox die verdwenen is, zoekinstelling kan beter. de rest van bovenvernoemde ga ik eens uittesten.

  Reply
  1. Marijke

   De zoekinstellingen van Fetlife zijn bewust anti-datingsite. Het is een heel bewuste keuze geweest dat je niet kunt zoeken op locatie of geslacht.

   Reply
 8. Tom Stray

  Ik had de neiging om vrouwen die zich expliciet naakt op hun profiel(foto) zetten sexueel veel directer te benaderen dan vrouwen die een meer ingetogen profiel(foto) hebben. Met relatief weinig succes overigens. Bovendien geven veel vrouwen aan niet met een standaard ctrl+v berichtje benaderd te willen worden, wat ik ook goed begrijpen kan. Maar het blijft altijd afwachten of je wel de juiste toon weet aan te slaan (los van het feit dat je in internetcommunicatie ook nog eens een hoop non-verbale signalen mist).

  Reply
 9. Meester Tiemo

  Het internet is een mooi iets, maar helaas ook een walhalla voor fantasten, vervelende pubers en nog meer kansloze figuren die óf alleen maar bezig zijn om “geil” te mailen, óf totaal niet degene zijn waarvoor ze zich voordoen. En bij SM-dating is dat alleen maar nog erger. Een oplossing heb ik er ook niet echt voor, want persoonlijke bemiddeling bij dating, dat is een tijdrovende zaak en economisch gezien vaak niet haalbaar om te organiseren.
  Ik mag hopen dat er een keer een tijd komt dat je bepaalde emailadressen alleen krijgt als je die (net zoals je bankpasje en ID bewijs) persoonlijk bent komen ophalen bij het postagentschap, zoals b.v. janjansen9191x@echt.nl . Zodat een officieel en goed online-dating bureau dus zeker weet dat Jan Jansen ook echt Jan Jansen is, en inderdaad 38 jaar is en niet een goed uitziende vrouw van 24 is.
  Dus dat je dan wel een anoniem profiel kan plaatsen ergens, maar dat bij klachten en misbruik daarvan jouw “echt-emailadres” wordt ingetrokken, en dat je dan ook geen andere meer krijgt.
  Maar ja, daar zullen helaas wel aardig nog wat jaren overheen gaan eer internet wat geloofwaardiger is dan dat het nu is. Maar goed, echt of niet echt, het vinden van een juiste SM partner is vaak niet heel makkelijk. Gewoon omdat binnen de SM er diverse voorkeuren zijn. Dan zou je inderdaad een bureau moeten beginnen met een intake gesprek en dat dat bureau mensen kan koppelen als er een slaagkans is (om maar eens een woordspeling te gebruiken).

  Reply
  1. MEESTER Jeff v Bvn

   Wat ik persoonlijk een erger feit vind, is dat het gros van de mannen zich meester durft te noemen terwijl ze niemand hebben om meester over te zijn. Een meester zonder sub is geen meester. Punt.

   Wat jouw klaagzang betreft: een slimme meester kan makkelijk onderscheid maken tussen een profiel dat nep is of een profiel waar een daadwerklijk welwillend persoon achter zit. Tenminste, als de meester in kwestie niet alleen met zijn pik denkt, en de tijd neemt op de juiste vragen te stellen.

   Schuif je onbekwaamheid niet af op anderen Tiemo. Als jij je laat flessen ben je de titel meester simpelweg niet waard.

   Reply
   1. KE

    Hoi
    Wij , koppel zijn op zoek naar een 50+ Vrouw die samen met ons v42 jaar en m45 jaar een kinky avond wilt hebben. We zijn onervaren maar willen zo graag.
    Ken jij iemand ( vrouw) in je omgeving die contact zou willen ? Daarnaast zijn we op zoek naar een meester voor mijn vrouw – weinig ervaring – alle drie wel in dezelfde ruimte man kijkt alleen
    Groetjes

    Reply
 10. Erik

  Vind het jammer dat alle sites die je bezoekt met credits zijn. Ik wil graag een gelijke treffen. Ik ben gehuwd maar mijn partner heeft er niets mee. Ik wil graag samen ontdekken. En inderdaad niet met een computer chatten die mijn credits nodig heeft. Hopelijk zijn er mensen die een “datingsite”hebben voor mensen die wel samen willen experimenteren maar ook gebonden zijn of zo.

  Reply
 11. Sara

  Het is alleen heel jammer dat daar toch heel ander soort type mensen komen.
  Ze hebben veel meer de lifestyle BDSM. Plus vind het lastig om iemand tegen te komen die er goed uit ziet.
  Die vind je helaas niet op zulk soort websites.

  Reply
 12. SM Meester

  Ik vraag mij weleens af hoeveel procent van de vrouwen onderdanige gevoelens hebben. Is daar weleens onderzoek naar geweest. Ik kom steeds vaker (getrouwde) vrouwen tegen die al jarenlang deze gevoelens hebben maar er nog nooit iets mee gedaan.

  Reply
 13. SM Meester Vincent

  Hoewel we in Nederland erg vrij zijn, zijn er nog steeds dingen (zoals SM) waar mensen niet gelijk openlijk voor uitkomen. Dat is natuurlijk jammer, maar begrijpelijk.

  Het is inderdaad mooi dat er steeds meer plekken zijn waar we elkaar kunnen vinden. Internet helpt hier een hoop bij. Zoals ik hier beschrijf is in het echte leven soms de kleding een extra drempel: https://www.thekinkyweb.nl/2018/07/de-onzin-van-fetish-leer-en-latex-bij-bdsm/

  Ben benieuwd of we het allemaal nog makkelijker kunnen maken voor mensen om de wereld van de BDSM te betreden als ze dat zelf willen..

  Reply
 14. John

  Ik ben vooral benieuwd waar je eventueel terecht kan met een wat vreemdere fetisj. BDSM is relatief meer geaccepteerd of in ieder geval minder heftig dan bijvoorbeeld Crossdressing, Furries of Adult Babies ed.

  Helaas heb ik bijvoorbeeld weinig geluk gehad met acceptatie van partners over mijn luier fetisj. Helaas is het ook nog eens iets wat heel makkelijk gebruikt kan worden als chantage als je het te snel verteld en zijn er weinig vrouwen die een volwassen vent in een luier ok vinden, laat staan hier deels in mee willen gaan.

  Ik zou heel graag een begripvolle partner willen, maar merk dat ik het eigenlijk al niet eens meer aan durf om het kenbaar te maken uit angst voor de reactie.

  Maar goed, uiteindelijk is het mijn “probleem” maar een leuke dating/website waar dat iets geaccepteerder is zou wel fijn zijn.

  Reply
 15. Geert

  Beste
  Mijn vrouw en ik zelf willen graag mensen ontmoeten met gelijkgestemde gevoelens qua bdsm. Wees vinden weinig mogelijkheden in België. Het lijkt er zelfs op dat op datingsits er heel veel vrouwen profielen zijn die gewoon in scène gezet worden omdat je gewoon zou betalen om berichten terug te sturen. Kan u soms iets aanraden . Dan u

  Reply
 16. Michel

  Erg leuk en prettig om je website te lezen Marijke. Wel misschien iets duidelijker zijn bij de online mogelijkheden.

  Je zegt: “Fetlife.com (GEEN datingsite…”. Misschien beter om te vermelden dat de site fictieve profielen heeft: “Deze site is een erotische chatdienst en maakt enkel gebruik van fictieve profielen. “. Zoals zoveel zogenaamde bdsm datingsites.

  Reply
 17. Erwin

  Hi,
  Ik heb zaterdag een leuke date met een vrijgezelle vrouw.
  Dat is een leuk contact.
  Nu merk ik in de appjes dat ze bijvoorbeeld door het ongevraagd sturen van sm-achtige foto’s wellicht daar verlangens naar en met mij heeft.
  Ze heeft een leidinggevende functie in haar werk.
  Vraagjes:
  Hoe kom ik erachter of mijn vermoeden klopt?
  Heeft ze dan dominante of onderdanige gevoelens over haar zelf naar mij?
  Groeten,
  Erwin

  Reply
 18. Jan

  dat kan alleen maar iemand vertellen, die die vrouw kent; hoe moet iemand dat nu kunnen weten, die haar NIET kent ? Mensen zijn nu eenmaal verschillend

  Reply
 19. Jan

  “Het internet is een uitstekende plaats om op zoek te gaan naar een partner wanneer je afwijkende seksuele voorkeuren hebt”

  Zo zo, is bijvoorbeeld BDSM een “afwijkende seksuele voorkeur” ?? Wanneer is iets NIET “afwijkend” ? Wie bepaalt dat en op grond waarvan ? Bestaan er dan betrouwbare statistieken over wat mensen doen (of van dromen) en zo ja, in welke aantallen ?

  Reply
 20. Barend

  Ik had meer een vraagje, ik ben slecht ter been en ik kan dus niet verplaatsen. Ik kan dus alleen overdag ontvangen. Ik probeer graag de onderdanige rol thuis in Amsterdam uit en kom graag in contact met een Meesteres, is dit voor mij mogelijk omdat ik niet kan verplaatsen?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.